(ACN) Torna la vaga a Ryanair. Els tripulants de cabina de la companyia reprenen l’aturada a l’aeroport del Prat per reivindicar millors condicions laborals, en el punt àlgid de la temporada d’estiu. L’aturada ha suposat la cancel·lació de quatre vols d’anada i tornada a Roma i Milà des de Barcelona. El sindicat USO afirma que els treballadors estan “forts” i avisen que seguiran en vaga “fins que l’empresa decideixi asseure’s a negociar”.

Denuncien irregularitats i sous baixos

La portaveu del sindicat USO a la companyia, Mónica Ortega, ha reconegut que la terminal de Barcelona està sent la més afectada per les aturades perquè és on la plantilla està més cansada de les “irregularitats” de la aerolínia de baix cost i de les “condicions salarials que molts mesos no arriben a mínim interprofessional”.

“Nosaltres ens veiem forts, tenim moltes sentències guanyades i moltes denúncies posades”, ha afirmat Ortega, que també ha qualificat com a “insostenible” per als treballadors. “Tot això s’ha denunciat i documentat i s’enviarà a la inspecció de treball”, han alertat des del sindicat que ha demanat tornar a les condicions salarials prèvies a la pandèmia, 22 dies de vacances a l’any, dies de lliure disposició i 14 pagues.

Les peticions dels sindicats es basen a reclamar un nou conveni col·lectiu per la plantilla de Ryanair. Així mateix, USO ha denunciat quatre acomiadaments més de treballadors en vaga, una mesura il·legal segons la legislació laboral vigent. Des dels sindicats també acusen l’empresa de desplaçar empleats i tripulació d’altres països per compensar els treballadors en vaga a Espanya.

Punt àlgid de vols a l’estiu

Dilluns 15 d’agost, l’aeroport del Prat ha registrat una de les seves jornades de major activitat des de l’inici d’estiu. Segons dades d’Aena, es preveuen 877 operacions, 258 amb origen o destinació en aeroports espanyols i 619 en terminals internacionals. Si es compara amb les dades del 2019, just abans de la pandèmia, l’activitat de la terminal catalana està al 81,8 % del nivell previ a la pandèmia de la covid-19.