vaga Ryanair 11 agost 2022

La nova jornada de vaga de Ryanair ha provocat, segons ha informat el sindicat USO, dos vols cancel·lats i una vintena de retards a l’aeroport del Prat, fins a les 19 hores d’aquest dijous 11 d’agost.

Concretament, s’ha cancel·lat un vol d’anada i un de tornada entre Barcelona i Londres. Pel que fa a la vintena de retards, set han estat de sortida de Barcelona i 13 d’arribada. A tot l’estat s’han comptabilitzat 168 vols amb retard, la majoria amb destinació Palma.

Ryanair ha tancat amb aquestes dades el primer tram de la vaga, de dilluns a dijous del mes d’agost. En aquests primers dies s’han comptabilitzat 18 vols cancel·lats i 784 amb retard. Es preveuen aturades de dilluns a dijous fins al 7 de gener.

USO: “Barcelona és l’única base on el Ministeri deixa exercir el dret a vaga”

Segons el sindicat USO, la majoria de cancel·lacions han estat a l’aeroport del Prat. Denuncien que aquest fet coincideix en què, la de Barcelona, és l’única base on el Ministeri “deixaria exercir el dret a vaga”. En un comunicat, la secretaria general de USO, Lidia Arasanz, acusa la companyia de cancel·lar vols prèviament per evitar, diuen, les imatges de cues de passatgers. Explica que a la resta de vols “Ryanair ha operat com ens té acostumats, amenaçant el personal espanyol i portant esquirols estrangers”.

“Ryanair nega i nega que no existeix la vaga a Espanya, però ha de remoure totes les bases estrangeres i canviar l’operativa perquè no es noti que n’hi ha”, afegeix Arasanz.