zona verda barcelona gratis agost blava

Les zona verda i zona blava de Barcelona són gratis a l’agost? La resposta és que no. Fins al 2015, aparcar a Barcelona durant el mes d’agost era totalment gratuït. El canvi va arribar l’any 2016, quan el govern d’Ada Colau va anul·lar la gratuïtat de les places d’estacionament de l’àrea verda i blava durant el mes d’agost. Per tant, des d’aleshores són de pagament també durant aquest període de l’estiu.

A més, les tarifes de l’àrea blava i l’àrea verda van canviar el 2020 per vincular-les amb les zones de més demanda d’aparcament a Barcelona i també amb l’etiqueta ambiental de la qual disposi el vehicle. D’aquesta manera, hi ha diverses combinacions possibles segons la zona de la ciutat i el tipus de cotxe que tinguis.

A continuació, t’expliquem totes les tarifes de la zona blava i verda a Barcelona i si també s’apliquen de la mateixa manera a l’agost.

Horari de l’àrea verda a Barcelona

L’horari de la zona verda a Barcelona és de dilluns a divendres o de dilluns a dissabte, de 8 a 20 h sense interrupció horària. Els vehicles que no resideixen en aquesta zona verda, poden aparcar-hi dins de l’horari de regulació amb el comprovant horari obligatori corresponent.

Ara bé, l’estacionament tindrà la duració màxima que indiqui el senyal, que pot ser d’1 o 2 hores. Tots els vehicles, tant de residents com no residents, poden aparcar lliurement fora de l’horari que indiqui la senyalització vertical.

Horari de l’àrea blava a Barcelona

I els horaris de l’àrea blava a Barcelona són de 9 a 14 h i de 16 a 20 h de dilluns a divendres. La franja de pagament s’amplia fins dissabte al centre de la ciutat i fins diumenge a les zones de platja. L’horari majoritari de funcionament de l’àrea blava és de 9 a 20 h sense interrupció horària de dilluns a divendres (abans hi havia dues hores d’aturada al migdia). Al centre de Barcelona, aquest horari també s’aplica els dissabtes i, a la zona de platges, els dissabtes, diumenges i festius.

nous parquímetres Barcelona

Zona verda i zona blava a l’agost és gratuïta?

No només les zones verda i blava a l’agost no són gratuïtes, sinó que cal estar pendent perquè depenen de l’etiqueta ambiental del cotxe o moto. És una de les novetats que va dur el canvi de tarifes del 2020 a les places d’aparcament a Barcelona i que encara continua vigent. A més, l’horari explicat anteriorment s’aplica durant tot l’any i es penalitza l’ús indegut de les places d’aparcament i l’import per cancel·lar una denúncia passa de 7 a 9 euros.

Tarifa de l’àrea verda i l’àrea blava segons la teva etiqueta ambiental

Des del 2020, tots els residents han de pagar 0,20 € al dia per aparcar a l’àrea verda de dilluns a divendres (52 € l’any) i també s’ha de pagar el mes d’agost. Fins aleshores, els que no tenien multes en l’últim any tenien la quota bonificada.

L’etiqueta ambiental dels vehicles és decisiva a l’hora de fixar el preu, ja que varia segons el grau de contaminació de cada cotxe. Els vehicles ECO pagaran el mateix que fins ara, mentre que la resta tenen increments d’entre 0,75 i 1,25 € l’hora en funció de si tenen etiqueta o no.

Per exemple, un vehicle amb una etiqueta C que vulgui aparcar a l’àrea blava del centre (Eixample i Ciutat Vella) paga 3,25 € l’hora, mentre que, fins el 2020, pagava 2,5 €. Un cotxe sense etiqueta ha d’abonar 3,75 € per aparcar una hora d’àrea blava al centre. En canvi, els vehicles amb zero emissions tenen l’àrea blava gratuïta i només paguen 0,50 € l’hora a l’àrea verda.