zona blava agost barcelona

Les àrees verda i blava de Barcelona són de pagament a l’agost? La resposta és que sí, tot i que podem trobar algunes excepcions. Fins al 2015, aparcar a Barcelona durant el mes d’agost era totalment gratuït. El canvi va arribar l’any 2016, quan el govern d’Ada Colau va anul·lar la gratuïtat de les places d’estacionament de l’àrea verda i blava durant el mes d’agost.

A més, les tarifes de la zona blava i la zona verda han tornat a canviar aquest 2020 per vincular-les amb les zones de més demanda d’aparcament a Barcelona i també amb l’etiqueta ambiental de la qual disposi el vehicle. D’aquesta manera, hi ha diverses combinacions possibles segons la zona de la ciutat i el tipus de cotxe que tinguis.

A continuació, t’expliquem totes les tarifes de la zona blava i verda i si també s’apliquen de la mateixa manera a l’agost.

Horari de l’àrea verda

Els horaris de funcionament de les places d’àrea verda són de dilluns a divendres o de dilluns a dissabte, de 8 a 20 h sense interrupció horària. Els vehicles que no resideixen en aquesta zona verda, poden aparcar-hi  dins de l’horari de regulació amb el comprovant horari obligatori corresponent. Ara bé, l’estacionament tindrà la duració màxima que indiqui el senyal, que pot ser d’1 o 2 hores. Tots els vehicles, tant de residents com no residents, poden aparcar lliurement fora de l’horari que indiqui la senyalització vertical.

Horari de l’àrea blava

I els horaris de l’àrea blava de 9 a 14 h i de 16 a 20 h de dilluns a divendres. La franja de pagament s’amplia fins dissabte al centre de la ciutat i fins diumenge a les zones de platja.  L’horari majoritari de funcionament de l’àrea blava és de 9 a 20 h sense interrupció horària de dilluns a divendres (abans hi havia dues hores d’aturada al migdia). Al centre de Barcelona, aquest horari també s’aplica els dissabtes i, a la zona de platges, els dissabtes, diumenges i festius.

nous parquímetres Barcelona

Zona verda i zona blava a l’agost és gratuïta?

Una de les novetats de les tarifes 2020 d’aparcament a Barcelona és que la zona blava i la zona verda són de pagament el mes d’agost a Barcelona i l’horari explicat anteriorment s’aplica durant tot l’any. A més, es penalitza l’ús indegut de les places d’aparcament i l’import per cancel·lar una denúncia passa de 7 a 9 euros.

Tarifa de l’àrea verda i l’àrea blava segona la teva etiqueta ambiental

A partir del 2020, tots els residents hauran de pagar 0,20 € al dia per aparcar a l’àrea verda de dilluns a divendres (52 € l’any) i també s’ha de pagar el mes d’agost. Fins ara, els que no tenien multes en l’últim any tenien la quota bonificada.

L’etiqueta ambiental dels vehicles serà decisiva a l’hora de fixar el preu, ja que variarà segons el grau de contaminació de cada cotxe. Els vehicles ECO pagaran el mateix que fins ara, mentre que la resta tindran increments d’entre 0,75 i 1,25 € l’hora en funció de si tenen etiqueta o no.

Per exemple, un vehicle amb una etiqueta C que vulgui aparcar a l’àrea blava del centre (Eixample i Ciutat Vella) pagarà 3,25 € l’hora, mentre que, fins ara, pagava 2,5 €. Un cotxe sense etiqueta haurà d’abonar 3,75 € per aparcar una hora d’àrea blava al centre. En canvi, els vehicles amb zero emissions tindran l’àrea blava gratuïta i només pagaran 0,50 € l’hora a l’àrea verda.