vaga easyjet

(ACN) La segona jornada de vaga a EasyJet dels pilots de la companyia ha provocat sis cancel·lacions a l’aeroport del Prat aquest dissabte al matí. Segons ha informat el sindicat Sepla, els vols cancel·lats tenien origen o destinació a Berlín, Nàpols, Newcastle o Ginebra. Els pilots de la companyia suïssa reclamen tornar a gaudir de les condicions laborals prepandèmia i tornar a equiparar els salaris amb l’IPC per evitar perdre més poder adquisitiu en un moment d’inflació disparada.

Segons fonts sindicals, aquest dissabte al matí el seguiment de la vaga ha estat del 100 % i s’han respectat els serveis mínims decretats. Aquest dissabte al matí també hi ha hagut sis cancel·lacions més a l’aeroport de Palma de Mallorca.

Serveis mínims del 61 % en la vaga de pilots d’EasyJet a l’aeroport del Prat

Els motius de la vaga d’EasyJet

Els pilots d’EasyJet van començar divendres el primer període de vaga dels tres convocats a l’agost, amb aturades des del divendres 12 al diumenge 14, des del divendres 19 al diumenge 21 i des del dissabte 27 al dilluns 29 d’agost. En la primera jornada de vaga d’aquest mes d’agost, també va haver-hi sis vols cancel·lats a l’aeroport del Prat. Els passatgers que no van poder volar van criticar el tracte de la companyia, mentre esperaven trobar una solució als passadissos de la terminal T2C.