Aconseguir un bitllet d’avió per sortir de Rússia és, ara mateix, pràcticament impossible. Només cal donar un cop d’ull als webs de les diferents companyies aèries que ofereixen vols des de Moscou fins a Barcelona, com Aeroflot (Russian Airlines) o Siberian Airlines, per comprovar que els bitllets estan esgotats. Com a mínim, per viatjar en les properes setmanes. Aquest és el missatge que apareix en alguns cercadors si busquem vols, per exemple, per a l’octubre.

Missatge a la web d’Aeroflot (Russian Airlines)
Missatge al web d’eDreams

Vols per més de 3000 €

En el cas d’intentar comprar un bitllet per a més endavant, per exemple, al febrer o març, sí que n’hi ha, però els preus es disparen. En alguns casos arriben a superar els 3.000 euros.

Els preus s’han incrementat les darreres hores, després que el president rus, Vladímir Putin, anunciés la mobilització de les tropes reservistes (prop de 300.000 persones) per dur a terme “una operació especial” i combatre les tropes d’Ucraïna. Després d’aquest anunci, les cerques a internet per buscar vols i/o trens per sortir del país s’han disparat i els preus, automàticament, estan pels núvols.

Milers de ciutadans russos cerquen la manera de sortir del país. Per exemple, si comprovem la imatge de Flight Radar, es poden veure la quantitat de vols que en les darreres hores estan sortint des de Moscou.

També hi ha cues quilomètriques de cotxes a la frontera de Rússia amb Finlàndia, l’única que està oberta per als civils russos amb visat Schengen.

Per què no hi ha vols directes que connectin Espanya amb Rússia?

El febrer del 2022, després de l’inici de la invasió russa a Ucraïna, la Unió Europea va denegar a les companyies aèries russes l’accés als aeroports de la UE. Això va suposar que tots els avions matriculats a Rússia tinguessin prohibit sobrevolar l’espai aeri europeu. En el cas d’Espanya, dues aerolínies -Aeroflot i Siberian Airlines- oferien, fins aleshores, vols directes entre Moscou, Madrid, Barcelona, València, Alacant i Màlaga. Després que el Govern espanyol decidís aplicar també les restriccions europees, els vols van deixar d’operar i encara ara és necessari fer una escala o més en altres aeroports per poder fer el viatge.