Cotxes passant a tocar dels edificis, deixant poc espai per als vianants, o a velocitat excessiva. Aquesta és una situació freqüent al carrer de les Santjoanistes, al barri del Farró. La via es va reformar per convertir-se en un espai de plataforma única, però l’actuació no ha aconseguit donar protagonisme als vianants, segons es queixen els veïns.

“Tenim un carrer amb plataforma única que ja ens agrada, però el cotxe passa lliurement per on vol“, explica Marc Pujol, de l’Associació de Veïns del Farró. Ho corrobora Alba Romero, una comerciant del carrer: “Passen molt a prop de la sortida del nostre local” i “et confies perquè és un carrer per a vianants i has d’anar amb de compte perquè van ràpid”.

Jardineres per separar vianants i vehicles

En el tram entre els carrers de la Gleva i de Saragossa s’hi van col·locar jardineres per separar els vianants dels cotxes i també per evitar que s’hi aparqués. La solució no acaba de funcionar: alguns vehicles s’aturen per fer càrrega i descàrrega, i provoquen que no hi puguin passar els vianants i que els altres cotxes s’apropin molt als edificis per poder-hi passar.

Veïns i comerciants estan preocupats per la seguretat dels vianants. Per això, demanen una solució perquè els cotxes deixin d’envair l’espai de les persones que van a peu.