àrea verda aparcament

Les noves tarifes de l’àrea verda i blava no començaran a aplicar-se fins, com a mínim, a l’abril. Aquesta ordenança fiscal, aprovada en el ple municipal de gener, ja ha estat publicada al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOP), però ni els parquímetres ni les aplicacions mòbils de pagament estan preparats per cobrar aquests nous preus. Segons ha pogut saber betevé, el procés d’adaptació del programari s’allargarà uns dos mesos.

Tot i que amb la publicació al BOP les noves tarifes han entrat legalment en vigor, caldrà esperar fins a la primavera perquè s’apliquin a la pràctica. Els preus s’han fixat en funció de l’etiqueta ambiental dels vehicles i, per tant, el grau de contaminació de cada cotxe serà decisiu. L’objectiu és premiar els vehicles més sostenibles i fiscalitzar els que ho són menys. Quan el sistema estigui totalment adaptat, les màquines i les apps reconeixeran automàticament l’etiqueta del vehicle quan el conductor n’introdueixi la matrícula.

Algunes novetats de les noves tarifes

Els vehicles ECO no tindran cap pujada, mentre que la resta tindran increments d’entre 0,75 i 1,25 € l’hora en funció de si tenen etiqueta o no. Una altra novetat és que tots els residents hauran de pagar 0,20 € al dia per aparcar a l’àrea verda de dilluns a divendres (52 € l’any) i també s’haurà de pagar el mes d’agost. Fins ara, els que no tenien multes en l’últim any tenien la quota bonificada. Per al 2020, els que ja hagin demanat la bonificació anual no hauran de pagar.