El Ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat les noves tarifes per aparcar a les àrees verda i blava per al 2020. L’etiqueta ambiental dels vehicles serà decisiva a l’hora de fixar el preu, que variarà segons el grau de contaminació de cada cotxe. Els vehicles ECO pagaran el mateix que fins ara, mentre que la resta tindran increments d’entre 0,75 i 1,25 € l’hora en funció de si tenen etiqueta o no.

Per exemple, un vehicle amb una etiqueta C que vulgui aparcar a l’àrea blava del centre (Eixample i Ciutat Vella) pagarà 3,25 € l’hora, mentre que fins ara pagava 2,5 €. Un cotxe sense etiqueta haurà d’abonar 3,75 € per aparcar una hora d’àrea blava al centre. En canvi, els vehicles amb zero emissions tindran l’àrea blava gratuïta i només pagaran 0,50 € l’hora a l’àrea verda.

Àrea blava de pagament al migdia i a l’agost

Una altra de les novetats de les tarifes 2020 d’aparcament és que l’àrea blava serà de pagament també de 14 a 16 hores i durant el mes d’agost. A més, es penalitzarà l’ús indegut de les places d’aparcament i l’import per cancel·lar una denúncia passarà de 7 a 9 euros.

Els residents pagaran l’àrea verda

A partir d’aquest any, tots els residents hauran de pagar 0,20 € al dia per aparcar a l’àrea verda de dilluns a divendres (52 € l’any) i també s’haurà de pagar el mes d’agost. Fins ara, els que no tenien multes en l’últim any tenien la quota bonificada. Per al 2020, els que ja hagin demanat la bonificació anual no hauran de pagar.