Cada dia hi ha 90.000 motos i ciclomotors aparcats on no toca a les voreres de Barcelona, segons un estudi d’Eixample Respira i Catalunya Camina. Aquestes entitats, fins a sumar una quarantena, han fet un manifest per reclamar que es prohibeixi aparcar les motos a la vorera. En una entrevista al ‘bàsics’, Genís Domínguez, portaveu d’Eixample Respira, considera que és important “desincentivar l’ús del vehicle privat impedint que les motos puguin fer el porta a porta”. “Si paguen els cotxes per aparcar, per què no ho poden fer les motos?”, ha dit.

“També ha signat el manifest la Federació ECOM, que agrupa entitats en favor de la inclusió de persones amb discapacitat. La seva portaveu, Montserrat Garcia, ha recordat que les motos mal aparcades poden suposar un impediment per a la mobilitat: “Hi ha moltes normatives d’accessibilitat que s’han de poder garantir, és un dret bàsic a la mobilitat de moltes persones”.

Els motoristes creuen que no s’ha de desincentivar un “element clau” de la mobilitat

Per la seva banda, el col·lectiu dels motoristes creu que no se n’ha de desincentivar l’ús perquè és un element que facilita la mobilitat a Barcelona: “No hi ha ningú que faci més sacrificis per la ciutat que els motoristes”, ha dit Jaume Alguersuari, portaveu de l’entitat Motoristes Barcelona.