Davant l’entrada en vigor de la prohibició d’accedir amb patinets elèctrics al transport públic, l’Ajuntament ha autoritzat que els usuaris de vehicles de mobilitat personal puguin estacionar el vehicle als aparcaments de bicicletes en forma de U invertida instal·lats a la via pública. Acostumen a estar situats a l’entorn de les principals estacions de metro i bus. On no n’hi ha, el consistori preveu que aviat se n’instal·lin.

Amb el veto en marxa, els usuaris de patinets elèctrics asseguren que troben a faltar més opcions per aparcar. En canvi, l’empresa d’aparcaments municipals B:SM no preveu, de moment, que els propietaris de patinets puguin utilitzar els espais per a bicicletes de les seves instal·lacions. Fonts de l’empresa han assegurat a betevé que, per ara, no han detectat que hi hagi aquesta demanda.

Bicibox permet guardar-hi patinets

A l’àrea metropolitana una altra alternativa és deixar el patinet a Bicibox, el servei d’aparcament segur per a bicicletes que des d’aquest dimecres també permet aparcar-hi patinets i altres vehicles de mobilitat personal. Segons dades de l’AMB, de la qual depèn aquest servei, una cinquantena d’usuaris ja s’hi han registrat per poder aparcar el patinet.

Tot i això, asseguren que és una dada molt volàtil perquè el registre es fa en línia i molt ràpidament. Per això, consideren que caldrà esperar uns dies per quantificar quin increment de la demanda ha representat la prohibició d’accedir amb patinets al transport públic. “Confiem que obrir els Bicibox als patinets elèctrics serà una mesura útil per als usuaris i veurem durant aquests primers dies com va funcionant”, ha explicat Carles Conill, director de Mobilitat Sostenible de l’AMB.

Només un Bicibox a Barcelona

D’estacions de Bicibox, però, a Barcelona només n’hi ha una, que es troba a l’avinguda del Parc Logístic, a la Zona Franca. I tot i que el servei pretén ampliar el nombre de places i estacions disponibles, per ara no se’n preveu cap de nova a la ciutat de Barcelona.