El decret que regula els VTC no respon a l’interès general, perjudica els usuaris i limita la competència. Així ho diu l’informe que ha elaborat l’Autoritat Catalana de la Competència. El text desaconsella al Parlament que convalidi la regulació. De fet, l’ACCO ja va anunciar que impugnaria el decret dels VTC al programa ‘bàsics’ de betevé.

Per als conductors de VTC es tracta d’una opinió que manté l’opció de revertir el procés legal. “És un reforç més a l’esperança que això es pot trencar, esperem que es trenquin les majories parlamentàries i que el decret no es tiri endavant“, explica Armand Vaquero, conductor de VTC.

De la seva banda, el sector del taxi critica l’informe de l’agència de la competència perquè considera que se situa a favor dels conductors de llicència de VTC. “L’ACCO hauria de canviar els seus objectius, amb aquests informes promou la creació de monopolis amb empreses privades“, diu Luis López, president de l’Agrupació Taxi Companys. De moment, mantenen la confiança en el govern per aprovar definitivament el decret.

El govern no es fa enrere

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha afirmat que el Parlament manté la intenció de convalidar el decret sobre les llicències de VTC. Ha reconegut que la normativa presenta una dualitat reguladora i, a la vegada, l’ha defensat perquè, diu, el decret pretén diferenciar els dos serveis. “Els taxis han de fer de taxis i el VTC han de fer de VTC, si volen fer de taxi han d’aconseguir una llicència, no retorçar la normativa”, ha dit el conseller Damià Calvet.