Les obres al pont de Santander per fer aquesta infraestructura més accessible i millorar les comunicació entre els barris de la Verneda i el Bon Pastor provoca afectacions al trànsit des del 3 de desembre, però aquest dilluns és el primer dia laborable amb els treballs en marxa. Les obres han obligat a tallar el carril de circulació sentit Llobregat i els vehicles només poden circular en sentit Besòs. Les obres al pont van començar al setembre però fins ara no hi havia hagut restriccions al trànsit i aquest dilluns, laborable, és la prova de foc. El tall durarà uns tres mesos, fins al març.

Ruta alternativa per les obres del pont de Santander

Els conductors que vulguin anar direcció Llobregat han de fer la volta pels carrers de Balmes i Tibidabo de Sant Adrià de Besòs i des d’allà agafar la rambla de Guipúscoa en direcció al centre de Barcelona. Les línies d’autobús 60, B21, B24 i N8 també es veuen afectades en sentit Llobregat . En direcció contrària, els busos mantenen el seu servei habitual.

Tot i que no s’han registrat problemes importants de trànsit en el primer dia laborable en què aquest tall està en marxa, sí que ha provocat molèsties a alguns conductors. Un d’ells explica que el seu trajecte s’allarga uns 15 minuts. “Es dona una volta terrible”, comenta un altre conductor.

Properes afectacions

Les obres al pont de Santander tenen un pressupost de gairebé 11 milions d’euros i s’allargaran encara 15 mesos més. A banda del tall de trànsit en sentit Llobregat que ha començat aquests dies, es preveuen més afectacions al trànsit rodat, la més important a l’estiu del 2023, quan el trànsit quedarà completament tallat.

pont de Santander tallat

Així serà el nou pont de Santander

La transformació del pont de Santander servirà per eixamplar les voreres i fer un carril bici per cada sentit. A més, es plantarà un arbrat nou, s’instal·larà mobiliari urbà, punts wifi i es renovarà l’enllumenat. Segons va explicar l’Ajuntament, quan va començar aquesta intervenció al mes de setembre, un dels objectius de la reforma és fer el pont accessible a les persones amb mobilitat reduïda.