estacio sant andreu comtal

Aquest divendres és l’últim dia que els trens passaran i pararan a l’estació de Sant Andreu Comtal. A partir de dissabte, 3 de desembre, ja no s’aturaran i l’edifici passarà a formar part de la història de la ciutat. El motiu són les obres que, des del setembre, tallen les línies R2 Nord i R11 de Rodalies al seu pas per la Sagrera. Fins al dia 10, els trens iniciaran i acabaran el recorregut a Montcada i Reixac. Quan es reprengui el servei, l’11 de desembre, ja passaran per la nova estació de Sant Andreu, soterrada.

És l’estació més antiga en funcionament de l’estat

D’aquesta manera, l’edifici s’acomiadarà de la ciutat després de 168 anys en servei a Barcelona. Es tracta de l’estació més antiga d’Espanya i el seu nom té a veure amb el pas del rec Comtal per aquella zona. Segons explica l’historiador andreuenc Pau Vinyes, es coneix com “l’estació de baix” i va ser construïda com a part de l’enllaç entre Barcelona i Granollers el 1854. Gràcies a això, també es va reurbanitzar la zona i es va construir la plaça de l’Estació.

Els talls a Rodalies del 3 al 10 de desembre

Les obres de l’alta velocitat, a la Sagrera entren en una nova fase. A partir de dissabte, 3 de desembre, els trens de les línies R2 Nord i R11 començaran i acabaran el recorregut a l’estació de Montcada i Reixac.

Segons ha informat Renfe, s’ha establert un servei de bus complementari per a aquests dies, cada 15 minuts entre les 6 i les 22 h. Farà el recorregut entre l’estació de Montcada i Reixac i la Sagrera-Meridiana. Pel que fa al servei a l’aeroport, es realitzarà amb origen i destinació a l’Estació de França.

A més, els viatgers de Granollers-Centre disposaran d‘autocars directes fins a la Sagrera-Meridiana. Funcionaran de dilluns a divendres, de 6 a 10.30 h i de 17 a 20.30 h. Els dissabtes, diumenges i festius, l’horari serà de 8 a 10.45 h i de 18 a 20.45 h.