Aquest dijous ha començat la retirada de la llosa de formigó que cobreix la ronda de Sant Antoni. Tot i que ja fa uns dies que es van començar els treballs previs, no ha estat fins a aquest dijous al matí que una grua ha retirat els primers trossos de la plataforma de formigó. Qui s’hi passegi aquests dies podrà veure com els operaris trenquen la llosa amb martells pneumàtics, que posteriorment es retiren amb la grua.

La plataforma de formigó es va instal·lar a la calçada per acollir el mercat provisional de Sant Antoni mentre duraven les obres de l’equipament. Ara, la llosa es retira per adequar el paviment en espera que es faci la transformació definitiva del carrer.

Una pacificació polèmica

Aquesta adequació provisional costarà prop d’un milió d’euros i es preveu que estigui acabada el març del 2023. Paral·lelament s’està treballant en l’avantprojecte de la reforma definitiva del tram que va des del carrer del Comte d’Urgell fins al de Floridablanca. Es preveu que sigui un espai sense cotxes. Tot i això, sí que es preveu que hi hagi carril bus i per a bicis, cosa que no ha agradat a alguns veïns, que demanen a l’Ajuntament que mantingui la reforma que s’havia acordat anteriorment.

Els treballs de la remodelació definitiva començaran a finals de juny. Tot i això, encara cal redactar-ne el projecte executiu. La proposta de l’Ajuntament no agrada a algunes de les entitats veïnals de la zona, que s’han organitzat en la Plataforma pro Pacificació de la Ronda de Sant Antoni i han advertit que no acceptaran “cap decisió que impliqui tornar a fer passar el trànsit per la ronda”.