Les reclamacions veïnals de la Sagrera han donat fruit. Ja han començat les obres per reparar el paviment del carrer de Garcilaso on s’havien produït reiterades caigudes que havien posat en alerta els sanitaris del CAP del barri. Al setembre, el districte de Sant Andreu ja va perimetrar amb tanques les lloses més perilloses perquè moltes s’havien anat aixecant i havien provocat ensopegades, sobretot de persones grans i infants.

Les lloses, que ja no es fabriquen, s’aixequen i es tornen a col·locar anivellades

Les obres s’emmarquen dins dels treballs de manteniment integral de l’espai públic del Pla Cuidem Barcelona. Han començat aquesta setmana, un cop acabada la Festa Major de la Sagrera, i consisteixen a retirar les lloses malmeses, sanejar-ne la base i tornar-les a col·locar al mateix lloc anivellades. A la zona propera als escocells dels arbres, es tallarà una part de les arrels dels arbres que han crescut sobre la llosa i que n’han produït el desplaçament i es tornaran a col·locar. Es tracta d’un paviment que ja no es fabrica i, per això, s’han de reparar per poder-les tornar a instal·lar.

Les lloses malmeses estan ubicades en un tram d’uns 400 metres del carrer de Garcilaso, molt a prop del CAP la Sagrera. El districte ja va detectar aquesta problemàtica fa uns mesos, va fer una visita tècnica al juliol i va actuar de manera preventiva. Al setembre va perimetrar i senyalitzar amb tanques i adhesius les lloses més malmeses del paviment del carrer de Garcilaso.

Els treballs han començat aquesta setmana i s’espera que estiguin enllestits en vuit setmanes. El pressupost dels treballs és de 130.000 euros.

Els veïns, satisfets per poder recuperar el passeig

Els veïns, a través de l’associació veïnal i de la plataforma Salvem el CAP la Sagrera, havien reclamat diverses vegades a l’Ajuntament de Barcelona que fes una actuació ràpida per solucionar les deficiències. Per això celebren que ja s’hi estigui posant remei.