L’Ajuntament recomana evitar els desplaçaments en vehicle privat durant la Diada, especialment al centre de la ciutat i a partir del migdia. Des del consistori es recomana fer els desplaçaments a peu o en transport públic subterrani (metro, ferrocarrils o Renfe) i, en cas d’haver d’utilitzar el cotxe, fer-ho preferentment per les rondes.

En els dos eixos on es farà la concentració de la tarda, és a dir, al passeig de Gràcia —entre els Jardins de Salvador Espriu i la plaça de Catalunya— i al carrer d’Aragó —entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Casanova— estarà prohibit circular-hi a partir de les 15 h. La circulació en aquesta zona s’anirà reprenent de forma progressiva un cop acabi la manifestació, a partir de  les 18.30 h.

També es prohibirà l’estacionament de vehicles a partir de les set del matí al carrer d’Aragó —entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Casanova—, al passeig de Gràcia —des del Cinc d’Oros—, a la plaça de Catalunya i als Jardinets de Salvador Espriu. Com ja s’ha fet en altres ocasions, s’habilitaran zones d’estacionament especial per als autocars que aniran arribant a la ciutat des d’altres punts de Catalunya.

Millor amb metro, ferrocarrils o tren

L’Ajuntament recomana als ciutadans que prioritzin els desplaçaments a peu on en transport públic subterrani, és a dir, el metro, els ferrocarrils o el tren. Per poder donar resposta a l’increment d’usuaris entre les 14 i les 20.30 h s’incrementarà un 50 % el nombre de trens a les línies L1, L2, L3, L4 i L5 (aquelles que tenen estacions a l’Eixample i Ciutat Vella) que tindran un interval de pas d’entre els quatre i els 4,5 minuts, aproximadament.  Tot i això, a partir de les 16 h es recomana evitar les estacions de Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4), Diagonal (L3 i L5) i Catalunya (L1 i L3) i utilitzar-ne d’altres de properes a la concentració.

També els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reforçaran el servei. La línia Barcelona-Vallès incrementarà l’oferta i oferirà un servei especial a partir de les 11 h, i també es reforçarà la línia Llobregat-Anoia. Pel que fa als autobusos, 34 línies tindran alteracions “severes” de recorregut, especialment les que passen pel centre de la ciutat.