L’Ajuntament posa en funcionament una aplicació per pagar des del mòbil l’aparcament a l’àrea verda per a residents amb targeta Area. Fins ara es podia fer a través del parquímetre o del web d’Àrea. L’aplicació ONaparcar Residents indica en un mapa la zona on es pot aparcar amb la tarifa preferencial, permet personalitzar el nombre de dies que es volen reservar, veure l’historial de tiquets i anul·lar les denúncies en cas de ser sancionat. Més de 260.000 persones podran fer servir l’aplicació.

L’aplicació, que és gratuïta, se suma a l’ApparkB, que va néixer el 2013 per pagar l’àrea blava i l’àrea verda per als no residents, i a l’aplicació ÀreaDUM que gestiona la càrrega i descàrrega des del 2015. En total, més de 260.000 ciutadans podran usar aquesta aplicació, tot i que són 80.000 persones les que són usuàries habituals del parquímetre i el web d’Àrea.

Personalitzar els dies que es necessiten

Fins ara l’àrea verda feia que els usuaris haguessin de triar entre un dia, una setmana, un mes o un trimestre a pagar per l’aparcament. Amb la nova aplicació, els usuaris poden triar quins dies necessiten l’aparcament i, per tant, poden personalitzar les dates.

L’àrea per a residents, creada per beneficiar els veïns

L’àrea verda o de residents vol facilitar l’aparcament dels residents a les zones més deficitàries de places d’estacionament i reduir el volum de trànsit. Permet aparcar el vehicle amb una tarifa preferencial a les persones empadronades dins de les zones Àrea de Barcelona, que són titulars o conductors habituals d’un vehicle amb l’adreça del permís de circulació a Barcelona. La resta de vehicles han de pagar tarifes més elevades per ocupar una plaça de l’àrea verda.