L’aplicació, que és gratuïta, se suma a l’ApparkB, que va néixer el 2013 per pagar l’àrea blava i l’àrea verda per als no residents, i a l’aplicació ÀreaDUM que gestiona la càrrega i descàrrega des del 2015. En total, més de 260.000 ciutadans podran usar aquesta aplicació, tot i que són 80.000 persones les que són usuàries habituals del parquímetre i el web d’Àrea.

Personalitzar els dies que es necessiten

Fins ara l’àrea verda feia que els usuaris haguessin de triar entre un dia, una setmana, un mes o un trimestre a pagar per l’aparcament. Amb la nova aplicació, els usuaris poden triar quins dies necessiten l’aparcament i, per tant, poden personalitzar les dates.

L’àrea per a residents, creada per beneficiar els veïns

L’àrea verda o de residents vol facilitar l’aparcament dels residents a les zones més deficitàries de places d’estacionament i reduir el volum de trànsit. Permet aparcar el vehicle amb una tarifa preferencial a les persones empadronades dins de les zones Àrea de Barcelona, que són titulars o conductors habituals d’un vehicle amb l’adreça del permís de circulació a Barcelona. La resta de vehicles han de pagar tarifes més elevades per ocupar una plaça de l’àrea verda.