Fins ara, a l’avinguda, situada entre Francesc Macià i el Turó Parc, hi havia dos carrils on s’havia de circular a 30 quilòmetres per hora, i per on també podien circular les bicicletes, perquè era un carrer pacificat. Per això, l’associació denuncia que “aquest carril no era necessari i, a més, ningú no ens ha informat del canvi”, assegura Bartolomé Criado, president de l’associació de comerciants i veïns de la zona.

El Partit Demòcrata se suma a la crítica al govern

El regidor del Partit Demòcrata Jordi Martí ha carregat contra el govern de Colau per implantar un carril bici que considera que a partir del 12 de setembre, “quan comenci l’activitat comercial de la zona i el curs escolar, causarà un gran col·lapse”. Martí ha acusat el govern municipal de tenir “una ideologia que imposa carrils bici perquè sí, implantant-los allà on no calen i sense el consens dels veïns”.

L’Ajuntament defensa la viabilitat del carril bici

El govern municipal nega que els canvis puguin ocasionar problemes de mobilitat, ja que després d’estudiar-ne la viabilitat, considera que la intensitat de trànsit a la zona “no justifica dos carrils de circulació per als cotxes”. També ha etzibat al Partit Demòcrata que aquest carril forma part del Pla de mobilitat urbana 2013-2018, que es va aprovar en el mandat anterior, i recorda que el projecte es va explicar en els òrgans de participació del districte. Tot i així, serà a partir de setembre quan es farà una campanya per informar dels canvis els veïns.