La Direcció General de Trànsit (DGT) treballa en un reial decret per regular l’ús del patinet elèctric que prohibirà anar per les voreres i també limitarà la velocitat a 25 km/h. Barcelona ja disposa d’una normativa pionera que regula la circulació d’aquests vehicles i els obliga a circular sobretot pels carrils bici. De fet, l’Ajuntament assegura que la DGT pren la regulació de Barcelona com a referència.

L’anunci arriba l’endemà que hagi transcendit que a l’estiu es va produir la primera víctima mortal per un patinet elèctric. Els fets van passar a Esplugues de Llobregat, quan un patinet conduït per dues persones va atropellar una anciana de 92 anys que finalment va morir.

La ciutat ja ha fet els deures

La normativa que impulsa la DGT serà d’àmbit estatal i es concep com un marc comú per a tots els ajuntaments, tot i que posteriorment cada consistori podrà ampliar-la. De fet, la regidora de Mobilitat de Barcelona, Mercedes Vidal, ha destacat que han mantingut converses amb la DGT i també amb altres administracions, i els ha demanat informació per adaptar la legislació barcelonina a altres municipis.

La regidora també ha destacat que la prohibició a patinets elèctrics de circular per les voreres ja fa temps que s’aplica i, que de fet, la Guàrdia Urbana vetlla pel seu compliment multant els vehicles infractors.