Augmenten els patinets i altres ginys de mobilitat i creixen també les multes. Les últimes dades de la Urbana a les quals ha tingut accés betevé indiquen que, respecte a l’any passat, s’han multiplicat per quatre les sancions imposades de mitjana cada mes contra els qui se salten la norma.

S’intensifiquen les multes als patinets

Dades multes patinets

En els 10 primers mesos de l’any, de gener a octubre, se n’han posat prop de 1.500. Això és una mitjana de 150 multes al mes, mentre que l’any passat, des que va entrar en vigor la normativa, se’n van posar 205, amb una mitjana de 34 multes el mes. Aquest augment de denúncies ja s’albirava amb les dades del mes de setembre.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Per on puc circular amb patinet elèctric a Barcelona? Repassem la normativa” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/normativa-patinets-electrics-barcelona/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

En el cas de les empreses que lloguen aquests vehicles, les denúncies que va posar la Guàrdia Urbana encara van créixer més. Van arribar a les 115 multes el segon semestre de l’any passat, i ja en són prop de 1.300 en el que va d’aquest any. Això vol dir que s’han multiplicat per sis les sancions de mitjana cada mes.

La circulació de risc i l’excés de velocitat, entre les infraccions més comunes

Les infraccions més comunes són circulació de risc, circular per on no correspon, és a dir, fora del carril bici i de les zones 30, excés de velocitat i no dur elements de seguretat. En el cas de les sancions als que fan activitat econòmica hi ha la circulació abusiva de grups grans, l’estacionament i no complir els requisits.

De fet, el consistori ja va anunciar aquest setembre que la Guàrdia Urbana intensificaria els controls per sancionar els conductors de patinets i altres vehicles de mobilitat personal que no complissin la normativa. Depenent de la gravetat de la infracció, la multa pot anar dels 100 als 500 euros.