andana metro

El metro de Barcelona i el TRAM funcionaran de manera ininterrompuda durant tota la nit de la revetlla de Sant Joan 2021. També Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ampliarà l’horari, fins a les 2 h, mentre que Rodalies augmentarà el nombre de places disponibles en les línies on es preveu més demanda.

Ho ha anunciat l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) en un comunicat en què explica que hi haurà un “servei especial” la nit del 23 de juny, per la revetlla, per “facilitar la mobilitat de les persones” en el marc de les recomanacions per “evitar la propagació de la covid-19“. El metro, els FGC i el tramvia ja van anunciar que mantenien l’horari fins a la 1 h els caps de setmana.

Pel que fa al metro, els combois circularan sense interrupció des de les 5 h del dia 23 fins a la mitjanit del 24. A més, l’L4 reforçarà el servei amb freqüències de pas de fins a vuit minuts. Respecte al TRAM, les línies del Trambaix i el Trambesòs també tindran tramvies circulant des de les 5 h del 23 de juny fins a última hora de Sant Joan. FGC prestarà el servei habitual de vigília de festiu, fins a les 2 h de la matinada, i es reprendrà normalment a les 5 h de dijous.

Reforç del Nitbus la nit del 23 de juny

El Nitbus de l’AMB tindrà reforços a la línia N28 (amb una freqüència de 10 minuts i busos articulats), l’N9 (amb busos addicionals entre Santa Coloma de Gramenet i Can Ribó, de Badalona) i vehicles de reserva a la plaça Catalunya. Els busos nocturns de la Generalitat, per la seva banda, mantindran l’oferta al 100 %. I els autobusos urbans mantindran l’oferta habitual de dia feiner per al dia 23 i de dia festiu per al dia 24.

Més personal en trens i estacions

Els operadors preveuen un reforç de personal en trens i estacions per atendre l’afluència d’usuaris que es desplaçaran en transport públic, especialment a zones de platja i al centre de la ciutat, per celebrar la revetlla. També es reforçarà la neteja, el manteniment i la seguretat a les estacions més freqüentades.

Respectar les restriccions i dur la mascareta

L’ATM demana als usuaris que, malgrat la relaxació de les restriccions de mobilitat, respectin estrictament les mesures de protecció sanitària establertes arran de la pandèmia. En aquest sentit, recorda que cal dur mascareta durant tota l’estada a instal·lacions i vehicles de transport
públic, estar prohibit menjar o beure als vehicles, cal distribuir-se en tot l’espai disponible, mantenir silenci i seguir les indicacions que faci el personal dels operadors.