Veïns de la Barceloneta veuen “insuficient” el dispositiu policial dissenyat per l’Ajuntament de cara a la revetlla de Sant Joan. La presidenta de l’Associació de Veïns de la Barceloneta, Carmen Piera, considera que no hi haurà prou efectius en comparació amb les aglomeracions que hi haurà: “Si venen 30.000 persones a fer botellades i hi ha 150 policies…”. Piera ho ha dit en una entrevista al programa bàsics, de betevé, en què ha convidat l’alcaldessa, Ada Colau, “que vingui i estigui a la Barceloneta un cap de setmana a veure si pot dormir”.

Carme Piera, al ‘bàsics’

ENTREVISTA COMPLETA

D’altra banda, la presidenta de l’AV Barceloneta qualifica d'”impossible” el pla del govern municipal d’evitar que es creui el barri per entrar i sortir de la platja la nit de Sant Joan. “No sé com s’ho faran perquè és impossible portar les persones des del metro o d’un bus a l’entrada de les platges”, ha dit Piera.

Insisteixen a tancar platges per la revetlla

Els veïns insisteixen en la idea que el “més lògic” és tancar la platja la nit de Sant Joan per evitar-hi aglomeracions i garantir el descans del veïnat. De fet, Piera obre la porta a restringir l’accés a les platges de Barcelona durant la nit al llarg de l’estiu: “Podrien tancar-les a partir de les 12 de la nit i fins a les sis de la matinada”.

La portaveu dels veïns d’aquest barri del litoral barceloní assegura que la situació és límit i, per això, demana ajuda a les administracions: “És un crit d’auxili dels veïns”. En aquesta línia, Piera denuncia que el veïnat “no pot més” i es pregunta: “Tothom té dret al descans i la Barceloneta no?”.