Continua i creix la pressió veïnal perquè el nom de la nova estació del metro i la de Rodalies de Sant Andreu, posada en marxa al desembre, tingui l’afegit “de Palomar”. Aquest cop la reivindicació s’ha traslladat al camp de futbol de la Unió Esportiva Sant Andreu, el Narcís Sala.

El club andreuenc forma part de la comissió d’entitats que està pressionant perquè aquest canvi de nom sigui una realitat. Al darrere de la col·locació de la pancarta hi ha l’historiador Pau Vinyes. Des del maig del 2022 quan l’ATM va anunciar que unificaria el nom de les estacions del metro i Rodalies com a Sant Andreu, Vinyes duu a terme una campanya per reclamar l’afegitó “de Palomar”, nom original del territori.

L’objectiu: més visibilitat

La pancarta, d’un metre i mig per tres aproximadament, es va col·locar a finals de novembre del 2022, coincidint amb el partit de festa major, i des de llavors s’ha mantingut en la mateixa ubicació: darrere la porteria del gol sud.

Amb el cartell al Narcís Sala, es busca visibilitzar la reividicació els dies de partit. “Aprofitant que aquí ve un gruix considerable de públic quan hi ha un esdeveniment esportiu, era una manera de visualitzar aquesta reivindicació i que d’alguna manera la UESA s’adhereix a la proposta“, afegeix Vinyes.

El Sant Andreu hi dona suport

Des del club quadribarrat se’ls ha permès posar-la i mantenir-la, perquè són sensibles a les reivindicacions populars de Sant Andreu. De fet, segons l’historiador Pau Vinyes, membres del club formen part de la comissió d’entitats que donen suport al canvi de nom per recuperar el topònim històric. A banda de continuar amb la recollida de signatures, des de la comissió d’entitats es farà un escrit a l’Entitat Metropolitana del Transport per insistir en la recuperació del nom original.