mnac cimera sanchez macron manifestació barcelona

La cimera Sánchez-Macron d’aquest dijous al matí va acompanyat d’un ampli dispositiu de seguretat que blinda els entorns del MNAC, on es fa la reunió hispanofrancesa, i converteix aquesta zona de Barcelona en inaccessible. El dispositiu dificulta la mobilitat a Montjuïc tant a peu com en transport públic i també en vehicle privat. Les famílies de les escoles del Bosc i Pins s’han quedat sense cap de les línies d’autobús que pugen al centre (150, 55 i 13).

Les restriccions han començat a les vuit del matí, abans que centenars de persones comencessin a arribar a les Fonts de Montjuïc.

Afectacions en els desplaçaments a peu

En el cas dels desplaçaments a peu, cal tenir en compte que totes les escales mecàniques del Parc de Montjuïc estan tancades. A més, tampoc no es pot accedir des de la plaça de Carles Buïgas fins al MNAC.

Incidències al transport públic

La cimera també afecta el transport públic. TMB alerta que les línies d’autobús que circulen per aquesta zona de Montjuïc es poden veure afectades o limitades durant aquest matí mentre se celebra la reunió al MNAC. Alguns usuaris s’han queixat a Twitter perquè no se’ls ha informat prèviament, però TMB assegura que respon a les indicacions de la Guàrdia Urbana en cada moment.

També els pares dels alumnes de les escoles del Bosc i Tres Pins es queixen que han hagut de pujar a peu a l’escola perquè no funcionaven els autobusos de les línies 150, 55 i 13.

Talls de trànsit a Montjuïc

També hi ha limitacions per als vehicles privats. No es pot circular pel passeig de Santa Madrona, que queda tallat des del passeig de l’Exposició fins a l’avinguda de Miramar. També està tallat el carrer de la Foixarda des de l’accés del carrer de Ferrer i Guàrdia i l’avinguda dels Montanyans des de la plaça Sant Jordi fins al passeig de Santa Madrona.

accés tallat Museu Etnològic cimera hispano-francesa
Els Mossos d’Esquadra tallen el trànsit en un dels accessos al MNAC