S’ha convertit en una de les cruïlles més perilloses de Barcelona, i la que registra unes xifres de sinistralitat més elevades. L’encreuament del carrer de Ganduxer amb la Diagonal acumula gairebé una cinquantena d’accidents de trànsit en quatre anys, a conseqüència dels quals 68 persones han resultat ferides, tres, de gravetat. La majoria de xocs es produeixen quan els vehicles que venen de l’avinguda de Sarrià, creuen molt ràpid la Diagonal per agafar Ganduxer, i topen amb els que circulen pel lateral d’aquesta via en sentit Llobregat i que arrenquen abans que el seu semàfor es posi en verd.

L’Ajuntament no la considera zona de risc

Tot i l’alt nombre d’accidents reportats, l’Ajuntament no considera aquest encreuament una zona de risc. Els veïns, per la seva banda, creuen que sí que ho és i reclamen que es revisi la seqüenciació dels semàfors, de manera que uns i altres surtin una mica més tard.

La solució seria seqüenciar els semàfors de manera que uns i altres surtin una mica més tard”
Bartolomé Criado, president AV i comerciants Turó Parc

A l’alta sinistralitat d’aquesta cruïlla hi ha contribuït la manca de visibilitat en aquest punt per la presència d’uns matolls, que ja s’han podat. Els accidents, però, hi han continuat. L’últim s’ha registrat aquest mateix mes, i es calcula que pràcticament se’n produeix un per mes, la majoria de cotxes i motos.

L’Ajuntament també ha reorientat un semàfor i s’ha compromès a augmentar la presència de Guàrdia Urbana per reduir les infraccions i prevenir els accidents, ja que els atribueix, en part, a l’incivisme dels conductors.

Atrapat dins el cotxe

Fa poc més de dues setmanes, un cotxe va bolcar en xocar amb un altre turisme que pujava pel carrer de Ganduxer i el conductor va quedar atrapat dins del vehicle. Els bombers el van haver de rescatar i va resultar ferit per l’accident. Per als que viuen en aquest punt, això és el pa de cada dia. Celedonio Félix, conserge d’una finca veïna, assegura que hi ha vist cops molt violents i que ha vist com alguna persona sortia volant per l’impacte.

L’accident es va produir una mica més amunt de la intersecció entre aquestes dues vies, però la major part passen en el mateix encreuament.