trànsit rondes

El 55,31 % dels vehicles previstos en l’operació tornada d’aquest diumenge han tornat abans de les 18 h. És una proporció més elevada que el 2017, segons ha informat el Servei Català de Trànsit, que preveu que 265.000 conductors tornin d’aquest cap de setmana llarg del Pilar.  Aquesta situació genera retencions en diferents carreteres, com a l’AP-7 o a l’autovia A-2, en direcció Barcelona.

Trànsit ha previst un intens retorn de vehicles durant la tarda d’aquest diumenge, 14 d’octubre, fins a la mitjanit. Les situacions més complicades d’aquesta operació tornada han començat als volts de les 16.30 h i està previst que el trànsit a la carrera sigui difícil en alguns trams fins a les 23 h. Al migdia, però, ja s’han registrat les primeres retencions en vies com la C-14, C-16, C-55 i N-260.

Tenint en compte la previsió de pluges intenses, que afectaran sobretot el litoral i prelitoral, Protecció Civil recomana als conductors que avancin el retorn del cap de setmana. L’objectiu és evitar que la circulació per carretera coincideixi amb el moment de pluja intensa.

Consells al volant

  • Augmentar la distància de seguretat
  • Reduir la velocitat
  • En situació d’hidroplanatge: no frenar ni accelerar, moderar la velocitat
  • En cas de pluja torrencial: estacionar

Vies amb més trànsit

Molts dels desplaçaments s’han concentrat a destinacions de muntanya, on Trànsit ha previst que hi hagi una major afluència de vehicles. Es preveu que vies com la C-16, la C-17 i la C-14, junt amb l’N-145 d’accés i sortida a Andorra, siguin les que més volum de trànsit absorbeixin aquest diumenge. També hi poden haver retencions a l’AP-7 especialment cap a la zona de la Roca del Vallès i Sant Celoni d’aquells conductors que provenen de zones costaneres.

470.000 vehicles van sortir de Barcelona i l’àrea metropolitana

Des de dijous fins aquest divendres a les 14 hores, 470.673 vehicles havien sortit de Barcelona i l’àrea metropolitana amb motiu del cap de setmana llarg pel dia de la Hispanitat, segons dades del Servei Català de Trànsit (SCT). La xifra equival a un 97,04 % de la previsió del SCT, ja que n’esperava 485.000.

Dispositiu dels Mossos d’Esquadra

S’ha posat en marxa un dispositiu especial amb els Mossos d’Esquadra que va començar a les 15 h dijous, 11 d’octubre, i que acabarà a les 0 h de dilluns, 15 d’octubre. Hi haurà més agents a les carreteres catalanes. En total 1.422 que tenen la missió de vigilar i regular la circulació. També s’han previst prop de 700 controls preventius, ja sigui d’alcoholèmia i drogues, del casc i el cinturó, de velocitat i de transport, i també de distraccions.

El dispositiu policial vol vetllar per la seguretat a les carreteres. Des de l’1 de gener i fins al 9 d’octubre del 2018, han mort 154 persones a les carreteres catalanes en 129 accidents mortals.

embús ronda litoral operació sortida

Dos accidents en l’inici de l’operació

Dijous, dos accidents van marcar l’inici de l’operació sortida del pont, un a la ronda del Litoral (B-10), i un altre a la C-32, a Cornellà de Llobregat. Segons va informar el Servei Català del Trànsit (SCT), la incidència registrada a la B-10 va ocasionar retencions de fins a 8 quilòmetres, entre el Poblenou i el port de Barcelona, en sentit Besòs.

L’altre accident, el de la C-32, només va provocar cues de no gaire més d’un quilòmetre, però va estar més aparatós: un vehicle es va incendiar i va caldre apagar-lo i retirar-lo.

Un altre dels factors que va complicar l’inici de l’operació sortida aquest dijous va ser la mobilització dels transportistes, ja que volien col·lapsar les vies principals fent marxes lentes per mostrar el rebuig a la nova normativa que els obliga a desviar-se de l’N-340 cap a l’autopista AP-7 i l’N-240 cap a l’AP-2.