L’etiquetatge nou del dièsel i la gasolina ja ha entrat en vigor. És un canvi per donar compliment a una normativa que pretén unificar l’etiquetatge de les benzineres de tots els estats membres de la Unió Europea. A partir d’aquest divendres, 10 etiquetes noves hauran d’estar col·locades obligatòriament als vehicles nous i als sortidors de les benzineres.

Els combustibles estrenaran identificacions noves. El dièsel passa a ser una “B” dins d’un quadrat, acompanyat d’un número que indica la quantitat d’additius. En el cas de la gasolina, ara s’identifica amb una “E” dins d’un cercle i els combustibles gasosos estaran senyalitzats amb un rombe. Durant un temps, les etiquetes noves conviuran amb les antigues. De fet, molts usuaris encara no estan assabentats dels canvis.

“Tot i conduir cada dia per Barcelona, no ho sabia. Trobo que la informació és molt escassa“, es queixava un conductor preguntat per betevé. És una opinió estesa entre molts barcelonins. “No me n’havia assabentat que es canviava l’etiquetatge!”, n’exclamava un altre.