JOAN JOSEP ISERN, director del Servei Català Trànsit "Ja han tornat quasi el 50%, uns 132.000, i ara estem en el moment de màxima intensitat de trànsit pel que fa a la tornada de l'operació Sant Joan. És veritat que en aquests moments no hi ha problemes importants a la xarxa viària, intensitat molt alta sí, però valorar l'operació tornada, que entre ahir i avui han possibilitat que arribin molts vehicles fins ara sense cap víctima mortal."

El trànsit s’ha concentrat sobretot a primera hora de la tarda. Tot i això, no s’han produït incidències destacables als principals accessos de la ciutat. Més enllà de Barcelona, a les carreteres, el retorn ha ocasionat intensitat de trànsit, però no grans retencions. Les vies amb més afluència de vehicles han estat les que provenen de la costa, com ara l’AP-7, la N-340 a l’altura del Vendrell o la C-31. En el dispositiu especial de trànsit s’han ampliat carrils en 150 quilòmetres de carretera per facilitar el retorn. També s’ha habilitat el carril bus-VAO per a tots els vehicles a excepció dels camions.

El final de pont s’ha notat també a l’estació de Sants, on aquest dimarts hi ha hagut força moviment. El volum de persones que tornaven de viatge era molt superior al dels que deixaven Barcelona, ja que a la resta de l’estat no és festiu. Són molts els qui han aprofitat els quatre dies fins a l’últim moment.