EDUARD FREIXEDES, regidor de Mobilitat "No ens cansarem d'explicar a tothom que això no és economia col·laborativa, com algú intenta vendre, sinó que això és un frau i que qualsevol persona que col·labora amb un frau sap els riscos que està assumint. Això en el fons és com el top manta del taxi. Per tant, que ningú esperi qualitat en aquest tipus de servei. I així els hi vam dir als màxims responsables de la companyia que ens van venir a veure i nosaltres els hi vam expressar que l'Ajuntament de Barcelona o l'Àrea Metropolitana no som l'autoritat competent en el tema però que nosaltres no pararíem fins que aconseguíssim que aquesta empresa marxés de la ciutat."

El regidor Freixedes ha fet aquestes declaracions a la Comissió de Seguretat i Mobilitat d’aquest dijous a instàncies d’un prec del Grup Municipal del PP. Els populars han demanat al govern que eviti “l’intrusisme” que afecta els taxistes de Barcelona. “No ens cansarem d’explicar a tothom que això no és economia col·laborativa, sinó que això és un frau”, ha dit Freixedes, que ha afegit: “Això en el fons és com el ‘top manta’ del taxi.”

El regidor de Mobilitat ha assegurat que al darrere de l’aplicació Uber hi ha “una empresa absolutament fraudulenta”. “La qualitat del servei no és la que volem que tinguin els ciutadans de Barcelona”, ha sentenciat. El regidor ha explicat que, en una reunió amb els responsables de la companyia, l’Ajuntament els va exposar que, malgrat no ser l’autoritat competent, “no pararem fins que aconseguim que aquesta empresa marxi de la ciutat”.

La Generalitat ja va anunciar la setmana passada la intenció de sancionar els conductors sense llicència que difonguin la seva activitat a través de l’aplicació Uber. El Departament de Territori i Sostenibilitat va alertar de multes que podrien arribar als 6.000 euros. L’aplicació Uber ja va ser fortament denunciada pel col·lectiu de taxistes en una jornada de vaga l’11 de juny.