JORDI GIRÓ, portaveu de Diagonal per a Tothom "És tocar quatre cosetes perquè quedi bé, i així fem una cosa ordenada i la fem d'una forma unilateral. A títol d'exemple, les reunions que s'han portat a terme a nivell participatiu, s'han mantingut cinc o sis reunions amb els comerciants, i amb els veïns una."

La plataforma va presentar 25 al·legacions al projecte de reforma de la Diagonal. Després de rebre la resposta de l’Ajuntament, l’entitat ha decidit presentar una queixa a la síndica de greuges de Barcelona perquè considera que el govern municipal no ha fet prou cas a les seves reclamacions.

La principal queixa és que l’Ajuntament no ha tingut prou en compte l’opinió dels veïns a l’hora de canviar el tram de la Diagonal que va de Francesc Macià a la plaça de Joan Carles I. Denuncien que la reforma només obeeix als interessos del comerciants i expliquen que mentre que amb els empresaris s’han reunit cinc o sis vegades, només s’han trobat una vegada amb els veïns.

També alerten que amb la nova configuració del trànsit se sobrecarregarà el carril dret, perquè coincidiran els autobusos amb els cotxes que vulguin girar cap a la dreta.