Anar amb bicicleta per Barcelona i trobar un lloc on deixar-la sense por que ens la robin pot resultar difícil. Com a mínim si no es duu un bon cadenat per lligar-la. Els amants de les dues rodes, però, ja hi han trobat una solució. GUILLEM CARMONA, creador de Fixed Lovers "Un localitzador de bars i restaurants a Barcelona, de moment, que et deixen entrar la bici dins. És a dir, que tu pots anar a prendre una copa, a ballar, a escoltar música en directe o a sopar amb la teva bicicleta sense patir que la puguin robar, etc." Aquest web engloba tots els locals de la ciutat que es consideren amics de les bicis en un mapa virtual que permet als usuaris localitzar-los. L'únic requisit per formar-ne part és que el negoci disposi o bé d'un magatzem o de prou espai per encabir-hi les bicicletes. ENRIC LOYZU, cafeteria Papas & the Mamas "Com que hi ha molt d'espai perquè hi càpiga i estem en un passeig en què la gent va molt amb bicicleta vam pensar que podrien entrar lliurement amb bicicleta. I tenim un magatzem també, a vegades si no hi ha gaire gent entre les taules o a una paret. O sigui que no hi ha problema." De moment, el web recull més de 40 bars i restaurants "bike friendlies" a tot Barcelona. Els creadors preveuen tenir a punt una aplicació per a "smartphone" en aproximadament un mes.

El web Fixed Lover va dirigit a tots els usuaris de bicicleta barcelonins. La idea pretén aglutinar tots els bars, restaurants, discoteques i altres establiments que permeten l’entrada a les bicis. L’objectiu és que els que duen bicicleta no pateixin perquè algú els la robi mentre està estacionada a la via pública. L’únic requisit per afegir-se a la comunitat de “bike friendlies” és disposar d’un magatzem o bé d’un espai a qualsevol lloc del negoci on poder aparcar.

De moment, ja hi ha més d’una quarantena d’establiments que s’hi han adherit, però dia rere dia, els ideòlegs de Fixed Lover reben peticions d’altres negocis que es volen incorporar al grup d’amants de les bicis.

Els creadors estan treballant en una aplicació per a “smartphone” que podria veure la llum en menys d’un mes. Hi ha altres ciutats que també s’hi han interessat. Les properes a disposar d’una xarxa similar podrien ser Madrid, Màlaga, Sevilla, Sant Sebastià i Mallorca.