Les voreres del costat mar de la ronda del General Mitre ja estan enllestides. Els treballs se centren ara en el costat muntanya i en les escales d'accés al carrer del Berlinès. A les portes del setembre obres com aquesta, amb una incidència directa sobre el trànsit, s'acceleren. L'objectiu és minimitzar-ne l'impacte en la circulació perquè a partir de dilluns, final de temporada de vacances, el volum de vehicles augmentarà considerablement. MANUEL VALDÉS, gerent adjunt d'Infraestructures i coordinació urbana "A partir de la setmana vinent, el que estarà normalitzat és la capacitat viària de la ciutat. Un altre cop estaran més preparades les principals obres per retornar el trànsit de la ciutat a condicions normals d'obres." Nusos com Glòries ja estan a punt. Des de diumenge els vehicles circulen pel vial que passa pel centre de la plaça i que serà definitiu. També a Balmes s'ha enllestit el tram que va des de la plaça de Molina fins a la travessera de Gràcia. Els treballs continuen ara al tram inferior de la via. MANUEL VALDÉS, gerent adjunt d'Infraestructures i coordinació urbana "En totes les obres, per poder-les acabar a temps, tant els equips d'execució d'obres, com els subministradors, les direccions d'obres... l'esprint final ha sigut molt gran." On les obres encara s'allargaran és al Paral·lel. La circulació de vehicles, però, s'hi mantindrà com fins ara, amb dos carrils de circulació. L'Ajuntament preveu que les grans obres s'aniran acabarnt de manera progressiva des d'ara i fins al mes de febrer. Aquí on som seran de les darreres que s'enllestiran però en altres llocs, com per exemple al passeig de Sant Joan s'acabaran al novembre. Us ho ha explicat des de l'avinguda del Paral·lel, Clara Aliaguilla.

L’objectiu d’aquests darrers dies d’agost és minimitzar la incidència de les obres sobre el trànsit rodat per tal que la mobilitat sigui el màxim de fluïda a partir del setembre, quan el nombre de vehicles que hi ha a la ciutat augmenta considerablement i recupera el volum habitual. Per aconseguir-ho, ha calgut donar una empenta a molts dels projectes que s’havien engegat.

Entre les obres més importants en què s’ha treballat aquest estiu hi ha les reurbanitzacions de l’avinguda del Paral·lel, la plaça de les Glòries i la ronda del General Mitre. L’Ajuntament preveu que les grans obres s’aniran acabant de manera progrssiva des d’ara i fins al mes de febrer.

El nus de Glòries ja està preparat per a la tornada a la normalitat. Diumenge passat es va obrir la calçada definitiva que creua la plaça. El pròxim objectiu és acabar de demolir el que queda de l’anella viària i poder començar la fase de reurbanització provisional de l’espai.

Des del juliol, les obres a la ronda del General Mitre se centren en el costat muntanya. Aquests dies també es treballa en les escales d’accés al carrer del Berlinès. Les voreres del costat mar ja estan enllestides.

La reforma de l’avinguda del Paral·lel, l’altra gran obra de la ciutat, encara s’allargarà. Els vehicles hi podran circular per dos carrils, com fins ara, però el projecte no estarà del tot enllestit fins al febrer de 2015.