S'han fet les voreres més amples per adequar aquest carrer a l'aspecte habitual de l'Eixample. S'hi ha instal·lat un nou enllumenat eficient, amb sistema d'il·luminació LED seguint el nou Pla director d'Il·luminació de la ciutat. I també se n'ha renovat el sistema de clavegueram. Són algunes millores que s'han fet al carrer de Balmes, en el tram comprès entre travessera de Gràcia i la plaça de Molina. Aquest cap de setmana s'asfalta el carrer. A part, també s'han de pintar les senyalitzacions horitzontals. És per això que s'ha hagut de restringir el trànsit. Ara mateix només circulen autobusos i els vehicles privats es desvien cap a altres carrers. Aquestes obres es fan durant el mes d'agost perquè és quan menys trànsit hi ha. Tot i això, es recomana als conductors que utilitzin itineraris alternatius, com ara el carrer de Muntaner. Aquest nou asfaltat, deixa quatre carrils: dos de circulació, un per al transport públic i un multiús. Amb aquesta actuació finalitzen les obres en aquest tram. A partir d'ara continuaran des del punt que va de travessera de Gràcia fins a l'avinguda Diagonal. També continua en obres el tros entre la Gran Via i el carrer d'Aragó. En total, les obres al carrer de Balmes tenen un pressupost de gairebé 4.700.000 euros.

Durant aquest cap de setmana s’han fet les obres d’asfaltat i pintura de la senyalització horitzontal. Les tasques han obligat a tallar el trànsit en diferents parts d’aquest tram des de les nou del matí d’avui diumenge. Els únics vehicles que hi podien passar en tot moment han estat els autobusos. Per evitar les congestions de trànsit, l’Ajuntament recomanava utilitzar itineraris alternatius per baixar en cotxe cap a l’Eixample, com per exemple el carrer de Muntaner. A les cinc de la tarda tots els treballs havien acabat i s’ha pogut restablir el trànsit.

En el tram del carrer de Balmes entre la plaça de Molina i la travessera de Gràcia hi quedaran quatre carrils: dos de circulació, un per al transport públic i un carril multiús. Aquest carril, el primer de l’esquerra, tindrà diferents usos al llarg del dia, ja que podrà ser de circulació, de càrrega i descàrrega; i d’aparcament, a les nits.

Amb aquestes obres, al carrer de Balmes s’hi ha guanyat espai per als vianants i se n’ha prioritzat el pas a les interseccions amb altres carrers, on la vorera manté l’alçària i els vehicles es troben el pas de zebra més elevat. Pel que fa a l’enllumenat, s’hi han posat fanals de doble braç amb tecnologia LED, perquè les voreres tinguin més llum.

Les obres en aquest tram del carrer de Balmes van començar al mes de novembre de 2013. Continuaran en els trams de Balmes que van des de la travessera de Gràcia fins a l’avinguda Diagonal, i també entre la Gran Via de les Corts Catalanes i el carrer d’Aragó. El tram entre Diagonal i Aragó ja es va reformar l’any 2010. En total, aquestes remodelacions tenen uns pressupostos de 4.685.000 euros.