Si bé talls a les rondes acostuma a ser sinònim de retencions, aquesta vegada les obres de manteniment a la B-20 s'estan fent sense gaires problemes per als conductors. Els treballs s'estan fent entre ahir i avui perquè, segons els estudis de l'Ajuntament, aquest és un dels caps de setmana amb menys circuilació en aquesta via. Un asfalt per on cada dia laborable hi arriben a passar fins a 82.000 vehicles. També el fet que el lateral d'aquest tram tingui dos carrils ha permès mantenir la fluïdesa del trànsit. JESÚS DE LA VARGA, director del projecte "Es tracta de minimitzar amb diferents mesures com els desviaments que s'han fet per la calçada lateral de les rondes. En aquest tram és bastant generosa, és de dos carrils". Les obres avancen a bon ritme. Les màquines ja treballen entre les sortides 4 i 3 en sentit Besòs. El tram entre Vallcarca i Horta, que es va començar a asfaltar ahir a la nit, s'ha acabat d'enllestir aquest matí. Aquesta tarda, a les sis, els cotxes ja podran tornar a circular per la ronda, en sentit Besòs, sense restriccions i amb un 1,7 km d'asfalt nou. Aquesta actuació s'enmarca dins d'un pla coordinat amb l'Ajuntament que té l'objectiu de renovar l'aglomerat i que tingui la màxima durada possible. A més, el fet de treballar en els tres carrils alhora permet actuar també en tres àmbits més enllà del conglomerat. JESÚS DE LA VARGA, director del projecte "En principi s'aprofita per repintar la senyalització horitzontal, i al tenir un tall complet del tronc de les rondes es poden fer actuacions concretes com el clavegueram, il·luminació...". Les feines d'quest cap de setmana conclouen els treballs de manteniment de tot l'any. En total, en aquest 2014 s'hauran reasfaltat 5,8 quilòmetres de rondes.

En total, aquest cap de setmana s’ha posat asfalt nou a 1,7 quilòmetres de la calçada de la ronda de Dalt en sentit Besòs, des de Vallcarca fins a la Guineueta. Les obres van començar dissabte a les 22 h a Vallcarca, i es va desviar el trànsit durant tota la nit per la sortida 6. Fins a les 18 h d’aquest diumenge, els cotxes s’han estat desviant per diferents sortides cap al passeig de la Vall d’Hebron, que és el lateral de la ronda de Dalt per la banda de mar en aquest tram.

Durant la nit no hi ha hagut cap congestió, però al matí i al migdia s’han produït retencions ja des d’abans de la sortida 7, a Sant Gervasi. Seguint les recomanacions dels panells informatius, molts conductors sortien de la ronda abans que els tres carrils quedessin reduïts a un i la via quedés totalment tallada.

Des de primera hora del matí, la desviació final ja no es feia per la sortida 6 sinó per la 5, a la Vall d’Hebron. A les 12.45 h, els cotxes han començat a desviar-se ja per la sortida 4, per tornar a incorporar-se a la ronda per l’accés 3.

Més endavant, a la part final que toca a la Guineueta, les màquines fresadores han començat a treballar també a primera hora per rebaixar el paviment antic i deixar-lo a punt per asfaltar amb la nova capa de rodament sonoreductor. Han arrencat amb els dos carrils de l’esquerra, mentre es mantenia la reincorporació del trànsit per l’entrada 4 amb només el carril dret obert. Passades les 11, s’han tallat els tres carrils també en aquest tram i els cotxes seguien circulant pel lateral fins a l’accés 3.

Els treballs avançaven a primera hora amb una mica de retard sobre les previsions, però els tècnics han mantingut i finalment acomplert l’hora prevista per poder tornar a obrir totalment la ronda de Dalt: les 18 h. La via ha quedat totalment disponible per a l’última fase de l’operació tornada d’aquest cap de setmana llarg, tot i que per a l’entrada a Barcelona en aquest tram es fa servir més el sentit Llobregat, que no s’ha vist afectat per aquestes obres.

Amb aquesta intervenció, s’acaben per aquest any les obres de manteniment del paviment de les rondes, que han afectat en total 5,8 quilòmetres. Per Setmana Santa, es va asfaltar la ronda del Litoral en sentit Trinitat entre Diagonal Mar i Sant Adrià de Besòs (1,3 km). Entre el 19 de juliol i el 3 d’agost, en dos caps de setmana diferents, la renovació del paviment de la ronda del Litoral va arribar fins al Bon Pastor en sentit Trinitat (2,8 km). Amb totes aquestes obres s’hauran renovat 54.600 metres quadrats de capa de rodament sonoreductor.