Han començat els treballs preliminars per a la reforma integral de la residència de gent gran Francesc Layret. Aquest edifici va ser creat l'any 1913 per acollir la Casa de la Lactància. L'any 1968 es va enderrocar la façana posterior modernista i es van aixecar tres pisos. A la dècada dels 80 es va fer l'última reforma. Ara guanyarà en accessibilitat i seguretat. RAMON AUSIÓ, Joan Pascual, Ramon Ausió i Esteve Puigdengolas Arquitectes "A nivell de confort climàtic, de salubritat, de prevenció d'incendis. Afegim una segona escala. A nivell de superació de barreres arquitectòniques, perquè afegim un ascensor hidràulic per accedir a la planta baixa, que està aixecada de la Gran Via 1,5m." El volum actual de la casa quedarà inclòs dins l'obra nova. Sobre la lluerna, que es restaurarà, se'n construirà una segona. Aquesta estarà coberta amb plaques fotovoltaiques, perquè l'edifici sigui sostenible. RAMON AUSIÓ, Joan Pascual, Ramon Ausió i Esteve Puigdengolas Arquitectes "L'edifici augmenta de volum, creix una planta més , dóna una nova façana a la Gran Via, encara que reculada tres metres per no treure protagonisme a la façana modernista." La casa original és obra de Pere Falqués i Antoni de Falguera. Ara se'n recuperaran valors patrimonials, com els mosaics del paviment del pati central, els arrambadors amb tessel·les de marbre, el ferro forjat de les balconades i el vitralls policromats originals. Les persones residents es traslladaran duran les obres, que s'allargaran 18 mesos i costaran més de quatre milions i mig d'euros. Es dóna la circumstància que una de les senyores residents va néixer a la casa quan era Maternitat.

La remodelació té com a objectiu conservar i recuperar els valors històrics de l’antiga Casa de la Lactància, que des de 1982 acull la residència assistida per a gent gran Francesc Layret. Alhora, es pretén adaptar els espais per fer-los més accessibles i millorar-ne les condicions de confort, salubritat i seguretat. La plataforma necessària per fer-hi les modificacions es muntarà fins dimarts 10. Les obres començaran al mes d’abril i es perllongaran durant un any i mig.

L’edifici, construït l’any 1913 i catalogat com a bé immoble d’interès local, té elements decoratius a la façana dissenyada per Eusebi Arnau que fan referència a les dides que alletaven els nadons fins a principis de 1980. L’arquitecte Antoni de Falguera va ser l’encarregat de construir la Casa de la Lactància a partir del projecte de Pere Falqués. L’última reforma s’hi va fer l’any 1986 i, des de llavors, l’edifici té en total cinc plantes. Amb les obres, es millorarà l’aspecte de la façana, els elements decoratius de la residència i els espais interiors.

El pressupost, de 4.627.207 euros, també servirà per ampliar el nombre de places per a residents. Mentre s’hi fan les obres, els 63 usuaris actuals seran traslladats i estrenaran la nova Residència el Molí, situada al districte de Nou Barris.