Treballen intensament matí i tarda durant l'estiu. Els obrers de la travessera de Dalt acceleren la feina al tram entre la plaça Lesseps i el carrer de l'Escorial, amb la instal·lació dels nous punts de recollida pneumàtica de residus, les canonades d'aigües freàtiques, l'ampliació de les voreres. També preparen el carrer per al cablejat del nou enllumenat. Les obres de la segona fase de la travessera de Dalt s'allargaran fins a finals de setembre. Al mes d'octubre els operaris començaran a treballar en la fase tres que afecta la banda mar de l'avinguda. No serà fins a la primavera de 2017 quan s'enllestirà definitivament tota la reforma de la travessera de Dalt. Una de les altres grans avingudes on bull l'activitat dels obrers és al carrer de Pere IV, al Poblenou. La construcció d'aquest nou eix cívic a Sant Martí avança ara entre Roc Boronat i el carrer de Bilbao, amb la millora del clavegueram i l'ampliació de voreres. Es preveu que tot estigui enllestit l'abril de l'any que ve. Els transports públics també s'han posat a punt per al nou curs. Diumenge s'acaben les obres de millora i manteniment de les vies de la Línia 2. Durant bona part de l'estiu s'ha interromput el tram entre La Pau i Badalona-Pompeu Fabra, que dilluns ja estarà a punt. I finalment, els Ferrocarrils de la Generalitat han treballat en l'accessibilitat de l'estació de Sarrià amb la posada en marxa d'uns d'ascensors que acabarà a finals de setembre. Ara mateix hi ha tallat el servei entre Sarrià i Reina Elisenda, que es pot fer a peu o amb autobús.

Coincidint amb el període en què la majoria de ciutadans fan vacances i amb l’època de l’any en la qual hi ha descens en l’activitat a les escoles i als centres esportius, Barcelona aprofita per fer reformes a la via pública. Aquest estiu han estat més de mig centenar d’intervencions.

Impuls a les grans reurbanitzacions

Durant l’estiu s’ha donat un nou impuls a dues de les grans reurbanitzacions que hi ha en marxa a la ciutat. D’una banda la travessera de Dalt, que encara el darrer mes de la segona fase, que afecta la banda muntanya de l’avinguda entre la plaça de Lesseps i el carrer de l’Escorial. A hores d’ara, se n’eixamplen les voreres, s’enllesteixen els nous punts de recollida pneumàtica de residus, la canalització d’aigües freàtiques i els punts per on passarà el cablejat del nou enllumenat. A partir de l’octubre, s’actuarà sobre la banda mar i les obres s’allargaran fins a la primavera de 2017.

El nou Eix Pere IV també ha accelerat les tasques de reforma entre els carrers de Roc Boronat i Bilbao. S’hi ha avançat la instal·lació del nou clavegueram i l’ampliació de les voreres. Les obres s’enllestiran l’abril de l’any que ve.

Nous carrils bici

Una de les novetats de cara al setembre és la creació de nous carrils bici ja prevists al Pla estratègic de la bicicleta, com els projectats a la travessera de Gràcia, al carrer de la Marina, el carrer de Numància i al carrer de Cartagena.

Millores del transport públic

La Línia 2 de metro també ha millorat la infraestructura existent, amb canvis de material i el manteniment de les vies. I als Ferrocarrils, s’hi han fet canvis per facilitat l’accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda. A finals de setembre estaran a punt uns ascensors nous a l’estació de Sarrià. De moment, no hi ha servei entre aquesta estació i Reina Elisenda. El recorregut es pot fer o a peu o amb autobús.