Degoteig constant d'usuaris que s'acosten al vestíbul de la plaça de Catalunya dels Ferrocarrils de la Generalitat, i situació idèntica: primer confusió, després preguntes i amb les respostes, reacció: Per dirigir-se des d'aquest punt a Reina Elisenda o al Tibidabo amb les línies 6 o 7; i a Terrassa o Sabadell amb les línies S1 o S2 respectivament, cal agafar obligatòriament la línia 3 del metro fins a l'estació de Diagonal. Un cop allà, recórrer el passadís intern de l'intercanviador, i sortir a la superfície de l'estació de Provença. A partir d'aquí, als usuaris encara els quedarà arribar en autobús al Baixador de Vallvidrera, on hauran d'agafar el tren per completar el seu recorregut. Una situació que ha sorprès sobretot els turistes; però no els usuaris habituals d'FGC. Aquest cap de setmana també hi haurà afectacions durant les nits. A partir de les 12, el tram on hi haurà talls es completarà amb les línies de bus nocturn convencionals.

A l’estació de la Plaça de Catalunya dels Ferrocarrils de la Generalitat, el degoteig d’usuaris ha estat constant tot el matí de dissabte. Tots els que hi arribaven, ho feien sense saber que des d’aquesta estació no sortiria cap tren. Primer s’han mostrat confusos, després han preguntat al personal dels FGC, i quan han rebut resposta, la majoria ha reaccionat igual: “Ara hauré d’agafar el metro fins a Diagonal, després un autobús fins a Vallvidrera, i després el tren!”.

La sorpresa per a molts ha arribat a l’hora d’agafar l’autobús que FGC ha habilitat com a servei alternatiu. Els busos ni surten ni arriben a Plaça de Catalunya, sinó que tenen origen i destí a l’estació de Provença. Això vol dir que els usuaris que s’han trobat el tall a Plaça de Catalunya, han hagut d’anar en metro fins a l’estació de Diagonal (L3), per després, sortir a la superfície a l’altura de Provença per, des d’aquí, pujar a l’autobús. “El trajecte fins a Terrassa, que habitualment faig en una hora i mitja, ara em costarà dues hores. I hi estic obligada, perquè treballo a Barcelona”, comentava amb resignació una usuària.

Els autobusos fan inici i final de trajecte a un baixador provisional instal·lat al carrer de Balmes, a 50 metres de la sortida de l’estació de Provença, i tenen una freqüència de pas molt fluida. Aquesta situació es mantindrà des d’aquest cap de setmana fins al proper dimarts, 16 d’agost.