vaga easyjet agost 2022

(ACN / Redacció) La nova jornada de vaga de pilots d’EasyJet convocada pel sindicat Sepla ha obligat a cancel·lar dos vols a l’aeroport del Prat aquesta tarda. Al conjunt de l’estat s’han cancel·lat vuit vols, tots a Palma de Mallorca amb origen o destí a Londres, Basilea, Berlín i Colònia/Bonn.

Les vuit cancel·lacions d’aquest dissabte a Palma de Mallorca se sumen a les 16 registrades aquest divendres —sis al Prat i 10 a l’aeroport balear— i les 36 corresponents al primer període de vaga.

Sepla impugna els serveis mínims

El sindicat ha assegurat que el seguiment de la protesta és del 100 %, amb el “màxim respecte als serveis mínims”. Tot i això, divendres Sepla va impugnar davant l’Audiència Nacional els serveis mínims decretats pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. El sindicat va denunciar que quan va començar la protesta fa dues setmanes va detectar “pràctiques abusives i pressions als pilots que podien vulnerar el dret a vaga”.

Tornaran a fer vaga a finals d’agost

Els pilots d’EsayJet reclamen recuperar els salaris d’abans de la pandèmia un cop la companyia ja opera amb nivells d’ocupació dels vols similars als d’abans de la covid-19. A més, protesten perquè, després de sis mesos de negociació del segon conveni col·lectiu, l’empresa ha rebutjat les tres propostes que ha presentat el sindicat.

Després del primer període de vagues, les noves aturades estan previstes el 27, el 28 i el 29 d’agost.