Cotxes a l'autopista AP-7

(ACN) La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha assegurat que el Govern espanyol està disposat a estudiar la proposta de la Generalitat de reduir el límit de velocitat a l’AP-7 fins als 100 quilòmetres per hora. També ha assenyalat que escoltarà la proposta sobre el repartiment de grues pel traçat d’aquesta autopista per retirar ràpidament els vehicles avariats i evitar congestions.

De fet, Sánchez ha admès un augment del trànsit en les vies d’alta capacitat després de l’alliberament dels peatges i ha assegurat que era “esperable”. Per això, ha recordat l’anunci d’inversions per valor de més de 1.000 milions d’euros per millorar els accessos de les autopistes i ampliar els seus carrils. Tot i això, ha insistit que les mesures que es puguin aplicar a la gestió del trànsit depenen del Ministeri de l’Interior.

D’altra banda, Sánchez ha posat sobre la taula la necessitat de consensuar amb territoris i sectors afectats un sistema de pagament per ús en autovies i autopistes, tal com també tenen altres països de la UE.

El projecte d’ampliació de l’aeroport “continua viu”

La ministra de Transports també ha parlat del projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat i ha deixat clar que “continua viu”. Quasi un any després que es trenqués l’acord entre el Govern espanyol i català, Sánchez ha insistit que l’executiu de Pedro Sánchez no vol “renunciar” a fer del Prat un “hub” intercontinental. Amb tot, ha emplaçat la Generalitat a “pronunciar-se”.

200.000 sol·licituds d’abonaments gratuïts de Renfe

Sobre la gratuïtat dels abonaments de Rodalies, la titular de Transports ha explicat que ja s’han registrat unes 200.000 persones i que a partir del 24 d’agost es podran començar a adquirir els títols. Sánchez ha assegurat que el sistema de transport públic amb participació estatal està preparat per absorbir un augment d’entre un 15 % i un 20 % de la demanada.