Guàrdia Urbana blanqueig diners

La Guàrdia Urbana va detenir dijous passat tres persones implicades en un suposat fals blanqueig de diner mentre discutien a l’avinguda de Rius i Taulet. Dos individus estaven agredint-ne un tercer i , segons els agents, planejaven segrestar-lo.

Fruit de la intervenció es va destapar un presumpte cas de blanqueig de diner després de comprovar que els tres homes duien 181.000 euros, dels quals 150.000 eren falsificats.

Com van transcórrer els fets

Els tres individus van quedar amb dos homes que es feien passar per inversors perquè volien blanquejar diner. Amb aquesta operació els tres homes podien guanyar una comissió important. El tracte va ser canviar 120.000 euros en bitllets de 500 per bitllets de 50. Després de l’intercanvi, les tres persones van anar a Montjuïc a repartir-se els diners. En aquell moment van comprovar que els bitllets inferiors de cada feix eren falsos mentre que només els superiors eren autèntics. En descobrir que es tractava d’una estafa dos dels detinguts van agredir la tercera persona implicada, a qui també planificaven segrestar perquè es pensaven que era còmplice dels falsos inversors.

La Guàrdia Urbana va detenir els tres individus. Acusen dues persones d’un delicte de segrest en grau de temptativa i lesions, i una tercera d’un delicte d’estafa.