Múltiples talls de trànsit a Barcelona de bon matí

Les diferents concentracions contra el judici del procés convocades majoritàriament pels CDR per aquest dijous 21 de febrer han provocat talls de trànsit a diversos punts de la ciutat. A primera hora les interrupcions s’han produït a les principals vies d’accés a Barcelona, com la Diagonal, la Gran Via o la Meridiana. A mesura que ha avançat el dia, les mobilitzacions en contra del judici s’han estès a barris com Gràcia, Sants o l’Eixample. La majoria han acabat a la plaça de la Universitat, on havia convocades concentracions.

Enfrontaments amb els Mossos d’Esquadra

La jornada del matí de la vaga general s’ha desenvolupat sense incidents remarcables, tot i que a la Gran Via alguns manifestants s’han enfrontat amb agents dels Mossos. A l’altura del Comte d’Urgell s’ha detingut una persona acusada d’un delicte d’atemptat a l’autoritat. En diverses vies la policia ha tret un a un els concentrats asseguts a terra. El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) ha confirmat l’assistència a 24 persones fins a les 20 h i una desena d’aquestes han hagut de ser traslladades a centres mèdics, tot i que cap en estat de gravetat.

Afectacions mínimes al metro per la vaga

Les afectacions al servei de metro han estat mínimes, ja que han circulat més trens que els marcats pels serveis mínims. Algunes línies, com l’L5 o l’L1, han funcionat gairebé a ple rendiment.  L’L4 ha estat la més afectada, amb el 60 % del servei habitual. A Renfe la situació ha estat més complicada, ja que han de seguir els serveis mínims marcats, que eren d’un 33 %. A això s’ha hagut de sumar les incidències provocades per l’ocupació d’algunes vies.
A la xarxa de bus, el seguiment de la vaga també ha estat baix i això ha fet que finalment hagi funcionat el 95 % del servei, segons TMB. Hi ha hagut, això sí, dificultats en algunes línies a causa de les diverses mobilitzacions que han tallat carrers i han alterat els recorreguts. Pel que fa la circulació de vehicles, segons el Servei Català de Trànsit, s’ha notat una caiguda lleu de la mobilitat aquest matí. Han accedit a l’àrea metropolitana de Barcelona un 11 % menys de cotxes.