La Guàrdia Urbana ha incorporat 11 motos elèctriques a la seva flota de vehicles. Estan destinades a les unitats territorials dels districtes de Sarrià – Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris, i les utilitzaran els agents que fan vigilància forestal i patrullen pels interiors dels parcs urbans.

Les motocicletes substitueixen la majoria de motos que hi havia a la flota, que funcionaven amb motor de benzina. Amb el canvi, només en queden cinc de motor tèrmic. La intenció és garantir la mobilitat sostenible i avançar en la substitució del combustible fòssil per l’energia elèctrica.

L’inspector segon en cap d’Horta-Guinardó, Jordi Alemany, ha reconegut que la gran diferència entre les motos elèctriques i les convencionals és que les primeres no contaminen. Ha assegurat que això garantirà un “patrullatge més amable de cara als vianants, ciclistes, etc.”.

El model de les noves motos és la Zero FX Elèctrica i són proporcionades per l’empresa Cooltra. Té una potència de 44 cavalls i una velocitat màxima de 137 km/h. Aquests vehicles disposen de senyalització prioritària i també de localitzador GPS.

En l’actualitat, la Guàrdia Urbana té una flota de 542 vehicles, dels quals un 31 % són híbrids o elèctrics.