Eixample Respira ha tallat aquest dilluns a la tarda, durant una hora, el carrer d’Aragó, a l’altura de la rambla de Catalunya, per denunciar “la situació crítica en què viuen els veïns d’aquest carrer”. Amb aquesta acció, en què han participat un centenar de persones, l’entitat inicia una campanya per reclamar al proper alcalde que “entomi amb ambició la reforma d’aquesta autopista que creua l’Eixample”. Genís Domínguez, membre de l’entitat, assegura que “la salut no és d’un color polític o d’un altre“, i que s’han d’abordar els problemes i malalties derivats de la contaminació de l’aire.

Més de 60.000 vehicles diaris

En el manifest que s’ha presentat, Eixample Respira explica que per aquest carrer hi circulen més de
60.000 vehicles cada dia, un volum de trànsit que fa que “les persones que hi viuen no poden obrir les finestres, i els qui hi passen, no poden gaudir d’aquest espai per passejar, jugar, comprar i trobar-se amb els seus veïns i veïnes”.

Per això demanen que, 60 anys després de l’última gran transformació d’aquest carrer, es faci una reforma per adaptar-lo als nous temps. Eixample Respira proposa repensar el carrer d’Aragó perquè el cotxe sigui “un actor secundari” i que recuperin el carrer els prop de 13.000 veïns i veïnes que hi viuen. “L’urbanisme de la ciutat ha de donar resposta a l’impacte que té la contaminació acústica i de l’aire en la salut de la població, especialment de les persones més vulnerables: infants i gent gran“.