El metro serà el mitjà de transport més idoni per accedir a l'espectacle de l'avinguda de la Reina Maria Cristina. A l'estació d'Espanya i a les més properes hi haurà personal especial per regular-ne entrades i sortides. L'accés a la festa de la nit Cap d'Any es farà només per les Torres Venecianes a partir de les 10 de la nit. Aquí s'hi repartirà raïm i es canviaran les ampolles de vidre per gots de plàstic. Hi haurà controls a l'entrada, però també per tota l'avinguda i un reforç del personal de neteja. L'aparcament als entorns s'hi prohibirà ja totalment demà i el trànsit es tallarà de nit. Més de 400 agents de policia, entre Mossos i Guàrdia Urbana, es desplegaran per tota la ciutat en un dispositiu conjunt. La mirada se centra, òbviament a Maria Cristina, amb la incògnita de quina resposta hi haurà per part del públic, però amb la confiança que no hi haurà problemes per desallotjar l'espai quan acabi l'espectacle. JESÚS HERNANDO, intendent major de la Guàrdia Urbana "No hi ha cap pressa perquè marxin. Però de fet, com que no hi haurà cap tipus d'activitat tampoc no té cap sentit quedar-se més estona aquí. En el piromusical, que s'omple tot, també es fa la sortida i no hi ha cap problema". "L'espectacle de Maria Cristina preveu reduir l'afluència de públic, sobretot turistes, que es congregaven a la plaça de Catalunya per celebrar la nit de Cap d'Any malgrat que no hi havia res programat. Aquí s'hi mantindrà la vigilància policial, però a diferència d'anys enrere, no hi haurà controls al perímetre." Unes imatges que enguany caldrà buscar-les a Montjuïc. El que sí que es repetirà és aquesta escena: controls d'alcoholèmia i drogues repartits per tota la ciutat.

Més de 400 agents participaran en l’operatiu específic per la celebració de la nit de Cap d’Any, entre mossos i guàrdies urbans. Tots dos cossos tractaran de garantir una revetlla segura i d’impedir possibles aldarulls i actes incívics. És per això que s’establirà un dispositiu d’accés tant a la plaça d’Espanya com a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, amb “filtres dinàmics” que preveuen evitar l’entrada de llauners i venedors ambulants carregats de gènere. De fet, les Torres Venecianes seran l’únic punt des d’on podrà entrar-se a l’espai destinat a la festa. Allà s’obligarà a entregar les ampolles de vidre i substituir-les per recipients de plàstic. Un cop dins, el públic podrà ocupar la calçada central i la vorera de la banda Besòs. La del Llobregat, en canvi, serà d’ús exclusiu per a la organització, i com a zona de seguretat i de serveis.

La celebració comportarà força restriccions de trànsit, algunes de les quals ja són efectives. Des del dia 27 i fins al 31 no es pot deixar el vehicle en ambdós laterals de l’avinguda de la Reina Maria Cristina, i ni avui ni demà tampoc en el tram de l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia entre Maria Cristina i el Pavelló Mies van der Rohe, així com tampoc al voltant del Pavelló d’Itàlia. Durant tot el dimarts queda igualment prohibit l’estacionament a l’avinguda de Rius i Taulet entre Maria Cristina i el carrer de la Guàrdia Urbana; la plaça d’Espanya; els dos costats més propers al Mirador del Palau Nacional i a la banda Llobregat del MNAC. A partir de les 22 h del dia 31 es tallarà la circulació a les avingudes de la Reina Maria Cristina i de Rius i Taulet (entre Guàrdia Urbana i el carrer de Mèxic). I mitja hora més tard, a les 22.30 h, a l’avinguda de Montanyans, des de la plaça de Sant Jordi i des del passeig de Santa Madrona. No es descarta tampoc impedir en moments puntuals el trànsit a la mateixa plaça d’Espanya i fer les desviacions pertinents, si els agents ho consideren oportú per l’elevat volum de gent. Això podria afectar algunes línies de bus.

Paral·lelament, 60 operaris de neteja treballaran amb 16 vehicles de suport a la zona, que entraran a escena tan bon punt finalitzi l’espectacle. Mentre duri la festa, es recomana fer ús dels quatre punts amb contenidors de vidre i envasos, les 68 papereres de cartró i els 24 lavabos.

En altres punts de la ciutat, la presència policial es visualitzarà en els diversos controls de drogues i d’alcoholèmies que s’efectuaran durant la nit i matinada. Curiosament, i a pesar que a la plaça de Catalunya no s’ha convocat cap celebració oficial, hi haurà també agents patrullant-hi per si s’hi acumulen moltes persones.