A partir de dos quarts d'11 de la nit es començaran a repartir 20.000 bosses de raïm al peu de les Torres Venecianes. POSPO És el punt pel qual els assistents hauran d'entrar a l'avinguda de la Reina Maria Cristina. Els accessos per l'avinguda de Rius i Taulet quedaran tancats fins que no finalitzi l'espectacle. Un centenar d'agents cívics vetllaran perquè no s'entrin ampolles de vidre al recinte i proporcionaran envasos de plàstic a qui els necessiti. A dos quarts de 12 començarà la celebració. Els Castellers de Sants donaran vida a l'Ésser del Mil·lenni, enmig d'un espectacle d'aigua, llum i so. Unes pantalles gegants permetran als assistents seguir-ho amb detall des de la distància. Una estona abans de la mitjanit es farà un assaig general de les campanades, que aniran precedides d'un compte enrere. JOAN CODOL, director general de Focus "Cada campanada correrà tota l'avinguda per acabar esclatant enmig de les fonts. Cada campanada ens envoltarà, estarem acollits per aquest efecte de foc." Una imatge que es repetirà a les 12 de la nit amb les campanades reals i la música del 'Parsifal' de Wagner de banda sonora. Una estampa que l'organització vol que es converteixi en una nova icona de la ciutat. GABRIEL GUILERA, Turisme de Barcelona "Ens agradaria molt que aquesta proposta creativa que surt de la ciutat de Barcelona faci forat i els mitjans internacionals de mica en mica s'hi vagin referint. De manera que ens ajudin a fer un ressò internacional de Barcelona en un moment sobre el qual no hi havia excessiu interès mediàtic." Un cop acabin les campanades un castell de focs donarà la benvinguda a 2014. GUILLEM MARTÍNEZ "Per la nit de Cap d'Any el metro funcionarà durant tota la nit. Es reforçaran a més les línies 1 i 3 de les 12 a la una de la matinada per facilitar l'evacuació de l'avinguda de la Reina Maria Cristina." En principi no es preveu haver de tallar el trànsit a la plaça d'Espanya. És una possibilitat que només es tindria en compte si l'afluència de públic acabés desbordant l'avinguda de la Reina Maria Cristina.

L’esdeveniment, que serà totalment gratuït, obligarà a tallar completament l’avinguda de Rius i Taulet, que quedarà disponible només per als vehicles d’emergència. Els accessos al Palau Nacional des de l’avinguda de la Reina Maria Cristina també quedaran tancats. A causa de la gran afluència de públic, la plaça d’Espanya quedarà tancada al trànsit de vehicles. Per accedir a l’espectacle, els assistents podran fer servir les línies 1 i 3 del metro i el servei d’autobusos que desemboca a l’avinguda.

L’objectiu principal de l’espectacle és que Barcelona surti als resums que les televisions de tot el món fan de les celebracions de la nit de Cap d’Any, en què recullen imatges de les ciutats més importants. Amb aquesta voluntat, Turisme de Barcelona s’ha posat en contacte amb cadenes de televisió de tot el món i els seus corresponsals a la ciutat. A més, les xarxes d’oficines a l’exterior de l’Agència Catalana de Turisme i de l’Institut de Turisme d’Espanya també duran a terme accions de relacions públiques.

L’espectacle

Els assistents que s’apropin a l’avinguda de la Reina Maria Cristina a partir de les 22.30 h rebran una de les 20.000 bosses de raïm que es repartiran al peu de les Torres Venecianes, únic punt d’accés a l’espectacle. A la mateixa entrada al recinte es realitzaran controls per evitar que s’hi accedeixi amb recipients de vidre.

A els 23.30 h els Castellers de Sants donaran el tret de sortida de la celebració carregant quatre pilars a l’escenari central i davant les dues pantalles gegants instal·lades a banda i banda. Just després començarà a alçar-se el campaner i, de forma simultània, s’anirà aixecant l’escultura de ferro de l’Ésser del Mil·lenni.

Quan falti un quart d’hora per a la mitjanit es farà sonar un cop de campana, que serà el tret de sortida perquè els Castellers de Sants s’enfilin sobre l’Ésser del Mil·lenni, que prendrà vida. El clímax de l’espectacle arribarà amb les 12 campanades, que es representaran amb l’ajuda dels 16 punts d’esclat de focs artificials repartits a banda i banda de l’avinguda i darrere la Font Màgica de Montjuïc. Tot, acompanyat de fragments de l’òpera ‘Parsifal’, de Wagner.

Una vegada entrats a 2014, l’Ésser del Mil·lenni donarà la benvinguda a 2014 aixecant els braços i fent un gir de 360 graus, acompanyat de focs artificials i projeccions de les celebracions de la nit Cap d’Any de diferents cultures. L’espectacle finalitzarà amb la despenjada de les persones situades a l’Ésser del Mil·lenni.