La novena protesta contra l’increment de les tarifes del transport públic s’ha fet notar en les principals vies de circulació de la ciutat. Els usuaris que s’han concentrat en desenes d’estacions de metro de la xarxa de la ciutat han sortit de les andanes i els vestíbuls per tallar durant mitja hora el trànsit de la ronda de Dalt a tocar de la via Júlia, l’avinguda Meridiana, la Gran Via, l’avinguda Diagonal a la plaça de la Reina Maria Cristina i la confluència del carrer d’Aragó amb el passeig de Gràcia. Una de les columnes de manifestants s’ha sumat a la concentració a la plaça de la Universitat en contra del desallotjament de la casa okupa La Carboneria.

Aquest canvi d’estratègia coincideix amb l’anunci de l’Ajuntament de sancionar els manifestants que aturin el servei del transport públic. El que sí que s’ha fet com en protestes anteriors ha estat bloquejar les màquines validadores de bitllets perquè els usuaris accedissin gratuïtament a les andanes. Des de la plataforma Stop Pujades Transport asseguren que no els fan por les sancions i que no aturaran les mobilitzacions.

La mobilització d’aquest dimecres ha estat el preludi de la protesta convocada per al pròxim dilluns, dia d’inici del Mobile World Congress. Precisament, aquest dijous la plataforma Stop Pujades Transport es reunirà en assemblea per definir les accions de cara a la setmana que ve. Els treballadors de TMB i dels FGC s’han solidaritzat amb la crida dels usuaris i han convocat una vaga de transports coincidint amb el congrés.

Els veïns de la Marina del Prat Vermell i la Marina de Port han tornat a sortir al carrer per reclamar més comunicacions de transport públic al barri. Aquest matí, TMB ha avançat que es reforçaran els horaris i la freqüència de pas de cinc línies de bus: 9, 23, 37, 79 i 109. Les millores seran visibles d’aquí a un mes com a màxim.