senyals bici al carrer de Ferran

L’estiu passat l’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa una prova pilot al carrer de Ferran, al Gòtic, per convertir-lo en un eix pedalable. Alguns usuaris, veïns i comerciants es van queixar que la senyalització no era prou clara i generava confusió a vianants, ciclistes i també conductors de vehicles de mercaderies. Aquesta setmana, el districte ha introduït millores perquè l’itinerari ciclista tingui més visibilitat. En concret, s’han repintat els dibuixos al paviment i també s’ha canviat la senyalització.

L’Ajuntament de Barcelona ha detallat que aquests canvis no afecten la funcionalitat d’aquest eix pedalable: les bicis poden circular en els dos sentits de la marxa entre la plaça de Sant Jaume i la Rambla.

Les bicis al paviment, amb relleu

Un dels canvis més visibles ha estat a les bicis pintades al paviment, que s’han repintat de nou i ara també tenen relleu.

senyals bici al carrer de Ferran

També s’ha canviat la senyalització vertical que indica que els ciclistes poden circular en el dos sentits de la marxa i quan tenen la prioritat de pas. Fins ara la icona de la bicicleta se situava sota de la fletxa vermella per simbolitzar que en aquell sentit no tenen prioritat, i això confonia alguns ciclistes que pensaven que potser no hi podien ni passar. Ara, el dibuix es troba sota de la fletxa negra per ressaltar que les bicicletes poden anar amunt i avall, però que la prioritat la tenen les que baixen.

senyals bici al carrer de Ferran