recorregut Vuelta 2023 espanya etapes

La Vuelta 2023 presenta una edició amb moltes novetats. La tradicional volta ciclista a Espanya començarà amb una contrarellotge pels carrers de Barcelona i es disputarà també per carreteres d’Andorra i França. El Tourmalet serà un final d’etapa per primera vegada en la història i també torna l’Angliru, un dels cims mítics de la cursa.

Ja se sap part del recorregut de La Vuelta 2023 a Espanya. El detall de les 21 etapes va presentar-se dimarts, 10 de gener, en l’acte que l’organització de la prova ciclista va preparar al Palau de la Música. La 78a edició de La Vuelta començarà el 26 d’agost a Barcelona i acabarà el 17 de setembre a Madrid.

Recorregut de La Vuelta 2023: etapes confirmades

Etapa 1 (26 d’agost): Barcelona (Port Olímpic – avinguda de la Reina Maria Cristina)

La primera etapa de La Vuelta 2023 serà una contrarellotge per equips el 26 d’agost. Per primer cop en la històrica de la prova, els ciclistes sortiran des d’una espectacular plataforma enmig del mar que els permetrà enfilar fins al Port Olímpic. A partir d’aquí, el recorregut passarà pel passeig de Sant Joan, la Diagonal, el passeig de Gràcia i el carrer d’Aragó, entre d’altres, en un circuit monumental de 14,6 km.

Etapa 2 (27 d’agost): Mataró – Estadi Olímpic Lluís Companys (Barcelona)

Mataró serà el punt de partida de la segona etapa de La Vuelta 2023. Durant els 181,3 km del recorregut, els ciclistes ascendiran el coll de Sant Bartomeu (tercera categoria) i el coll d’Estenalles (segona categoria). També passaran pel Circuit de Barcelona-Catalunya i l’etapa acabarà amb la pujada a Montjuïc, que culminarà a les portes de l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

Etapa 3 (28 d’agost): Súria-Arinsal (Andorra)

Primera etapa de muntanya que pujarà per primera vegada a la història el port d’Arinsal. 158,5 km amb dos ports de primera categoria ja que també passarà per Ordino.

Etapa 4 (29 d’agost): Andorra la Vella – Tarragona

La cursa baixarà de la muntanya cap al mar passant per Ponts, Tàrrega i Valls amb dos ports, però amb un final en què els esprintadors podran sumar una victòria després dels 183,4 km de recorregut.

Etapa 5 (30 d’agost): Morella-Borriana

La Vuelta deixarà Catalunya per endinsar-se al País Valencià. 185,7 km de recorregut sense dificultats, tret dels darrers 50 km. En aquesta etapa les escapades podran tenir èxit.

Etapa 6 (31 d’agost): la Vall d’Uixó – Observatori Astrofísic de Javalambre

181,3 km de recorregut amb un final d’etapa que acabarà en alt i rapes complicades on els líders podran sumar segons als seus rivals més propers.

Etapa 7 (1 de setembre): Utiel-Oliva

Etapa completament plana de 188,8 km que presumiblement acabarà amb un esprint de tots els pilots de la cursa.

Etapa 8 (2 de setembre): Dénia – Xorret de Catí

Darrera etapa als Països Catalans en una etapa dura trencacames amb un port de tercera, tres de segona i un de primera en els 164,8 km de recorregut.

Etapa 9 (3 de setembre): Cartagena – Caravaca de la Cruz

La Vuelta disputarà la seva única etapa a Múrcia amb moltes corbes i un port de primera categoria en 180,9 km de recorregut. Els corredors acabaran cansats, però gaudiran d’un descans de dos dies abans de l’etapa següent.

Etapa 10 (5 de setembre): Valladolid-Valladolid

Contrarellotge de 25 km per la ciutat castellana. Els especialistes tindran les cames fresques per retallar distàncies als escaladors.

Etapa 11 (6 de setembre): Lerma – La Laguna Negra (Vinuesa)

Etapa tranquil·la pels voltants de Burgos de 163,2 km amb un final dur amb port de primera categoria on, si no s’està fi, es podrà perdre molt de temps.

Etapa 12 (7 de setembre): Ólvega-Saragossa

Si no fa vent serà una etapa força plana de 165,4 km que acabarà amb esprint. Amb vent pot passar de tot.

Etapa 13 (8 de setembre): Formigal – coll del Tourmalet

L’etapa clau de La Vuelta amb final al mític port francès per primera vegada a la història. Els aspirants a guanyar la cursa hauran de fer un pas endavant en aquesta etapa de 134,7 km i dos ports especials.

Etapa 14 (9 de setembre): Sauveterre-de-Béarn – Larra-Belagua

No hi haurà descans després del Tourmalet i dos ports més de categoria especial marcaran diferències amb els especialistes de muntanya en els 161,7 km de recorregut que trepitjarà territori navarrès.

Etapa 15 (10 de setembre): Pamplona-Lekunberri

Tres ports de tercera categoria i 156,5 km en un dia ideal per a una escapada dels corredors que hagin esperat la seva oportunitat després de dos dies de mirar la classificació general.

Etapa 16 (12 de setembre): Liencres Playa – Bejes

Després d’un dia de descans, La Vuelta visitarà Cantàbria en una etapa curiosa amb només 119,7 km i un final en rampa pronunciada.

Etapa 17 (13 de setembre): Ribadesella-Angliru

L’altra etapa clau de la cursa. 122,6 km a Astúries amb dos ports de primera categoria i final al temible port d’Angliru. Espectacle pur que podrà decidir el guanyador de la prova.

Etapa 18 (14 de setembre): Pola de Allande – La Cruz de Linares

Les muntanyes asturianes encara donaran guerra en una etapa amb dos ports de primera categoria, un de segona i un altre de tercera. Seran 178,9 km d’una etapa de muntanya llarga i amb el cansament de 18 etapes a les cames.

Etapa 19 (15 de setembre): La Bañeza-Íscar

Darrera etapa a terres castellanes i també penúltima oportunitat per als esprintadors en una etapa plana de 177,4 km.

Etapa 20 (16 de setembre): Manzanares el Real – Guadarrama

Darrera etapa seriosa que entrarà a la Comunitat de Madrid amb més de 4.000 metres de desnivell acumulat repartits en 10 ports de tercera categoria, l’últim esforç titànic dels ciclistes en 208,4 km.

Etapa 21 (17 de setembre): Hipòdrom de la Zarzuela – Madrid

El final de La Vuelta 2023 serà a Madrid amb una etapa de 101 km després de 21 etapes i més de 3.000 quilòmetres de recorregut.