multes motos

Barcelona ha començat aquesta setmana una campanya per alliberar les voreres de motos mal aparcades. Durant els propers dies es farà una campanya amb informadors a set districtes de la ciutat amb l’objectiu d’ordenar l’estacionament dels vehicles de dues rodes a la via pública, explicar la normativa i prioritzar l’aparcament en calçada i soterrat.

En aquesta primera fase no es preveuen sancions. Un cop finalitzada la fase informativa, s’iniciarà un període d’avisos per part de la Guàrdia Urbana, en el qual es deixarà una notificació als usuaris de les motos mal aparcades. La fase següent ja serà la sancionadora, que també preveu la retirada dels vehicles mal estacionats.

Els set districtes on s’actuarà

L’Ajuntament de Barcelona ha escollit set zones de la ciutat que considera prioritàries a l’hora de fer aquesta tasca informativa. Són les següents:

  • Ciutat Vella: a l’avinguda de la Catedral, avinguda de Francesc Cambó i carrer de Colomines.
  • L’Eixample: als entorns de l’Escola Santa Anna i l’Escola Mare del Diví Pastor, al carrer de Bailèn.
  • Sants-Montjuïc: a la zona central del barri del Poble-sec (carrers de Radas, Creu dels Molers, Magalhães, Blasco de Garay, Margarit, Poeta Cabanyes, Nou de la Rambla, Elkano, etc.).
  • Les Corts: carrer de Jordi Girona i els entorns de la Facultat d’Economia i Empresa de la UB.
  • Horta-Guinardó: a la Teixonera, als carrers de Dante Alighieri i Calderón de la Barca.
  • Sant Andreu: carrer de Felip II entre l’avinguda Meridiana i el carrer de Josep Estivill i la cruïlla entre els carrers La Navas de Tolosa i Indústria.
  • Sant Martí: a la zona del carrer de la Marina i la plaça dels Voluntaris Olímpics.

Menys motos mal aparcades a Gràcia

En aquesta campanya no està previst desplegar informadors als districtes de Sarrià – Sant Gervasi, Gràcia ni Nou Barris. En el cas de la Vila de Gràcia, perquè ja han baixat un 70 % les motos mal aparcades en els dos darrers anys.