JOAN JOSEP ISERN, director del Servei Català de Trànsit "Molta gent que altres anys feien sortides amb altres mitjans com aeris o viatges més llargs, doncs ha optat per quedar-se a Catalunya i fer recorreguts més curts amb vehicles propis. Tenim tres accidents mortals que són molt inferiors, partint de la base que per nosaltres un mort ja és un punt negatiu és molt inferior als 12 morts que hi va haver l'any passat. Per tant, s'ha reduït moltíssim la sinistralitat i això és un factor amb el qual el que hem de fer és valorar sobretot la gran tasca del conductors i conductores catalans."

Segons els Servei Català de Trànsit, molts catalans han substituït els grans viatges amb avió per desplaçaments més curts i sobretot pel territori català en cotxe privat. És l’explicació del perquè l’operació tornada de Setmana Santa d’aquest any ha registrat un rècord de vehicles. Tot i aquest augment de desplaçaments, la sinistralitat ha baixat. Els tres morts que s’han registrat fins a les vuit del vespre d’aquest dilluns també són una dada inèdita els últims anys. El 2012, per exemple, en van morir 12 a les carreteres durant la Setmana Santa.

El trànsit als accessos de Barcelona no ha presentat complicacions, si bé sí que hi ha hagut trams de circulació lenta en alguns punts de la xarxa viària catalana, sobretot a prop de les costes i de les pistes d’esquí.